Kerületi lakossági fórum az interneten másodszorra

Szalay Dániel, 2002. február 6. 09:49
Személyes találkozás nélkül mondhatták el ügyes-bajos panaszaikat, problémáikat, és tehették fel kérdéseiket a II. kerület lakosai egy keddi internetes lakossági fórumon. A személyes találkozás varázsa úgy látszik, a technika miatt feledésbe kerül, igaz, így legalább ki sem kell mozdulni, ha a hivatallal kapcsolatba kívánunk kerülni. A kezdeményezés sikeres, hisz már másodszor került rá sor.
A II. kerület profi módon használja ki az internet adta lehetőségeket a lakosok közvetlenebb kapcsolattartásra, hisz igényesen elkészített honlapjuk (www.masodikkerulet.hu) segítségével egyre rendszeresebbek az online lakossági fórumok. A városrészt irányító polgármester korábban már részt vett a keddi akcióhoz hasonlóban. A 2002. január 3-ai e-lakossági fórumon lezajlott beszélgetés egy ideje már megtekinthető a "polgármester válaszol 2002. január 3." c. témakör alatt.

A fórumhoz regisztrált felhasználók szólhattak hozzá. A február 5-i online találkozáskor például 36 üzenet érkezett, amit 103-an láttak. A beszélgetés 5 témában zajlott, és mintegy 2 órás volt.

A weboldalon egyébként a kerület polgármesterének, Bencze B. Györgynek az e-mail címét is közzétették. Ígérik, a polgármester mindenre válaszol. Ugyancsak kuriózum, hogy a II. kerület weblapján egy rendszeres kézbesítésű hírlevelet is rendelni lehet, így megvalósul a regionális e-újságkészítés is, a kerület 88000 lakosa közül a digitális forradalmárok már a neten is tájékozódhatnak közvetlen lakókörnyezetük híreiről. Céljuk az e-demokrácia megvalósítása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09