Emelkedni fog a Nokia mobilok ára

Tóth Kristóf, 2002. február 7. 22:54
A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója részletesen kifejtette 2002-es évi piaci terveit, amelyből többek között az is kiderült, hogy a társaság a közeljövőben emelni fogja mobilkészülékeinek árát.
Matti Alahuhta, a finn Nokia mobiltelefon-készülékekkel foglalkozó részlegének vezetője a közelmúltban elmondta, hogy a társaság ebben a fél évben összesen mintegy 20 különféle mobiltelefont kíván piacra dobni. A társaság fejlesztési üteme tehát nem lassul az elmúlt évekhez képest annak ellenére, hogy a mobiltelefon-piac az elmúlt hónapokban jelentős visszaesésen ment keresztül.

A mobilpiac nehéz helyzete ellenére a Nokia az éven jelentősen növelni szeretné mobilkészülékeinek átlagárát. - Várható, hogy mobilkészülékeink átlagára az idei évben emelkedni fog, nem pedig csökkenni, mivel számos olyan készüléket dobunk piacra, amelyek komoly újításokat tartalmaznak, ezáltal nagyobb értéket képviselnek a felhasználók számára - mondta Alahuhta. A vezető megjegyzése nem jelenti azt, hogy eltűnnének a piacról az alsó árszegmenst célzó Nokia mobilok, a finn gyártó modelljei várhatóan azonban inkább a magasabb árszegmenst fogják célba venni.

A Nokia újdonságai közül az egyik legígéretesebb technológia az MMS elnevezésű multimédiás üzenetküldési rendszer, amelyhez a gyártó már be is jelentett egy kamerával ellátott telefont. - Számos vezető mobilszolgáltató már elkezdte az MMS technológia bevezetéséhez szükséges technikai munkálatokat. Az MMS várhatóan a második negyedévben válik elérhetővé a vezető szolgáltatók hálózatain - mondta a vezető.

Alahuhta szerint az új 3G hálózatok bevezetése annak ellenére is jó úton halad, hogy több szolgáltató 2003-ra, illetve későbbre halasztotta a rendszer beindítását. - A harmadik negyedév végén elkezdjük szállítani első 3G mobiltelefonjainkat, a negyedik negyedévben pedig fokozatosan növeljük a gyártókapacitást, amely már a milliós nagyságrendet is el fogja érni - közölte a vezető.

Kulcsszavak: +fohir mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09