Jelentés az internetgazdaságról

A cégek növelik oktatási kiadásaikat

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 14. 00:03
A magyarországi cégek az idén képzési költségeik mintegy 9 százalékát fordítják informatikai ismeretek bővítésre, ami 2 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál.
A GKI Gazdaságkutató Rt., a Webigen Rt. és a SUN Microsystems Magyarország együttműködésével készült, kedden Budapesten sajtótájékoztatón bemutatott kutatásából kiderült, hogy a szeptember 11-i események után a vállalatok életében központi kérdéssé lépett elő az informatikai biztonság.

Az elemzés szerint a legalapvetőbb és legelterjedtebb biztonsági eljárás, a vírusellenőrzés a cégek 70 százalékánál rendszeres, míg biztonsági másolatok készítésével már csak a vállalkozások 52 százaléka védi informatikai rendszerét és adatait. A cégek 16 százaléka tűzfal-programot is működtet az internetes behatolások elleni védelem érdekében, míg a titkosítást csupán a cégek 10 százalékánál alkalmazzák rendszeresen.

A kutatás szerint az internethez kapcsolódóan a vállalkozások 8 százaléka rendelkezik írott biztonsági szabályokkal, míg a cégek negyede a közeljövőben tervezi biztonsági szabályok lefektetését.

Az internettel összefüggő gazdasági kilátásokról az elemzés kimutatta: az előző felméréshez viszonyítva az idegenforgalomhoz kapcsolódó vállalkozások optimistábbak, míg a pénzügyi szolgáltatók kissé kedvezőtlenebbül, de még mindig az átlagosnál pozitívabban ítélik meg kilátásaikat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09