T-Systems Regionális Innováció Központ nyílik Budapesten

Vértes János, 2002. február 16. 17:53
A Marriottban rendezett péntek-esti AmCham Bálon jelentette be a rendezvény gyémántszponzorának, a T-Systemsnek nemzetközi igazgatója, Dr. Klaus Hofmann, hogy cége - a Matávval közösen - Regionális Innováció Központot (rövidített nevén RIC: Regional Innovation Center) alapít Budapesten.
A T-Systems 80, a Matáv 20%-os tulajdonát képező új kutatóbázis a két cég többségi tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak iniciatívájára jön létre. A kutató-fejlesztő alapfunkció mellett az új vállalat inkubációs tevékenységet is vállal, ezzel is erősítve az alapítók térségbeli versenyhelyzetét, és fenntartva a befektetők érdeklődését. A RIC egyedülálló karrier-lehetőségeket is kínál a fiatal magyar mérnökök számára.

"A RIC elsődleges kompetencia-központként szolgál majd az alkalmazás-szolgáltatásban (ASP)" - mondta a báli bejelentés kapcsán Dr. Hofmann - , "de fontos szerepet játszik majd az úgynevezett T.I.M.E.S piac (Telecommunications, Information Technology, Multimedia, Entertainment, Security Services) konvergencia-megoldásainak kidolgozásában is. A T-Systems ebben a beruházásában ki szeretné használni a magyar oktatás magas szintjét, ezért a RIC kooperációk sorát alakítja ki a Budapesti Műszaki Egyetemmel is."

Az Amerikai Kamera éves bálja azért kapta az idén az AmCham mellett a T-Systems jelzőt is, mert - mint azt Vinkovits László, a T-Systems-Unisoftware egyik ügyvezetője elmondta - éppen keresztelő zajlik: a világhírű debis IT Systems és a Deutsche Telekom rendszerfejlesztési üzletágának tavaly megkezdett összeolvadási folyamata most érte el Magyarországot, a tavaly még debis néven tevékenykedő magyarországi leányvállatok mostantól végzik munkájukat T-Systems név alatt, és a cég ezt a fontos társadalmi eseményt tartotta jó alkalomnak a névbevezetés elindítására. Az új kutatóközpont kapcsán Vinkovits László megjegyezte, hogy az kiválóan egészíti ki a T-Systems Magyarország jelenlegi szolgáltatási kínálatát. "Ezzel a know-how-val a T-Systems vezető megoldás-szállító lesz nem csak a magyar piacon, hanem az egész régióban" - mondta a magyar ügyvezető.

"A RIC alapvető fejlesztési támogatást ad majd mind a Matávnak, mint a T-Systems-nek az informatika és a telekommunikáció konvergenciája területén, kihasználva a magyar piac hatalmas lehetőségeit, és a magyarországi egyetemek által kínált kutatói tehetséget". - jegyezte meg a T-Systems báli asztalánál ugyancsak helyet foglaló Horst Hermann, a Matáv nemzetközi stratégiájáért felelős igazgatója. "Mindennek eredményeként a DT mindkét magyar leányvállalata jobban ki fogja tudni szolgálni az üzleti ügyfelek jövőbeni igényeit."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09