Festo-IFUA-SAP összefogással exec MBE-képzés

Kovács Attila, 2002. február 20. 20:40
Az executive Master of Business Engineering (exec MBE) elnevezésű képzés alapvetően piaci igényre a Festo Kft., az IFUA Horváth & Partner Kft. és az SAP Hungary Kft. konzorciumaként jött létre. A február 20-án Budapesten tartott közös sajtótájékoztatón a konzorcium tagjai hangsúlyozták, hogy egységesítik az innovációban és egyetemi kapcsolataiban élenjáró Festo, a vezetési tanácsadóként és oktatócégként a hazai piacon vezetőnek számító IFUA és az informatikai implementálásban meghatározó szereplő SAP erősségeit.
Az exec MBE az Európa-szerte elterjedőben lévő, mérnöki körre specializálódott képzést tükrözi. E területnek már vannak hagyományai, tapasztalatai külföldön, és legújabban Magyarországon is egyre elfogadottabb a megnevezés. Ezekből a tapasztalatokból kiindulva egyedülálló módon és Magyarországon elsőként indul el az exec MBE-képzés. A képzést elsősorban mérnöknek, mérnökvégzettségű gazdasági vezetőknek, illetve gazdasági végzettséggel bíró, műszaki területen dolgozó vezetőknek alakították ki, illetve ajánlják.

Az előadók között a három alapító cég nemzetközi hírű szakemberei mellett a magyar és nemzetközi gazdasági és tudományos élet szaktekintélyei, illetve a Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetem professzorai is megtalálhatók. A képzési program a vezetők számára legfontosabb kérdéseket öleli fel a stratégiai menedzsmenttől a logisztikán át, a minőségbiztosítás érintésével a vállalati pénzügyek, vezetői számvitel alakításáig. Mindezek mellett a cégen belüli hatékony kommunikációra és az ösztönzési rendszerre is kitérnek mind hazai, mind nemzetközi példákon keresztül. Az informatika is kiemelt témaként jelenik meg a képzés során, hiszen az IT a vállalat szinte minden területén megjelenik. A résztvevők a magyarországi jogi előírásokból és szabályozásokból, a tulajdonjog és változáskezelés kérdéseiről kitekintést kapnak.

A teljes képzés két szemeszter alatt végezhető el: az első 2002. május és június között tart, a másodikra szeptember és november között kerül sor - magyar és angol nyelven. A teljes részvételi díj 870 ezer Ft +áfa, amely tartalmazza a rendezési és lebonyolítási költségeket, az előadói anyagok előállítását, valamint a résztvevők ellátásának költségét, kivéve a szállás díját. További info: www.execmbe.com

Kulcsszavak: oktatás SAP-hu informatika

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50