Compaq-Vodafone D2: GPRS csatlakozáskezelő szoftvert futtató kézi eszköz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 22. 07:53
A Compaq EMEA-régiója és a németországi Vodafone D2 a héten bemutatott, Európában egyedülálló új csomagja Bluetooth technológián alapuló kézi eszközt és a vezeték nélküli adatforgalmi képességeket automatikusan beállító, felhasználóbarát csatlakozáskezelő szoftvert tartalmaz.
A Vodafone D2 ügyfelei Compaq iPAQ zsebszámítógépüket Bluetooth vagy infravörös technológiára felkészített GPRS-mobiltelefonhoz csatlakoztatva, azonnal bekapcsolódhatnak a vezeték nélküli kommunikációba: internetezhetnek, WAP-funkciókat vehetnek igénybe, valamint elektronikus leveleket és SMS-üzeneteket továbbíthatnak a Vodafone D2 GPRS-hálózatán.

A Compaq és Vodafone D2 a 3GSM világkonferencia keretében, Cannes-ban, a Compaq standján mutatták be a nagyközönségnek az új megoldást.

A Vodafone D2 2002. február 1-jén vezette be az új megoldást Németország területén. A csomag egy Bluetooth technológiára felkészített Compaq iPAQ Pocket PC H3870 kézi eszközből és egy felhasználóbarát csatlakozáskezelő szoftverből áll, amely a Vodafone D2 beállításait (POP3; domainnév-szolgáltató; WAP-átjáró) automatikusan a Compaq iPAQ PC-re telepíti. Igény esetén az ügyfelek Vodafone GPRS-előfizetéssel kínált, Bluetooth-alapú új GPRS-mobiltelefont is vásárolhatnak a Compaq iPAQ zsebszámítógéphez.

A Compaq több felhasználóbarát GPRS hozzáférési eszközt is kínál az üzleti és magánfelhasználóknak. Az érdeklődők kétféle csomagból választhatnak: az egyik egy Bluetooth-alapú iPAQ PC-ből és egy GPRS-telefonból áll, a másik pedig egy Multiport-technológiával (WLAN, Bluetooth, GPRS) ellátott Evo noteszgépet és egy Bluetooth-mobiltelefont tartalmaz - amely a későbbiekben a Compaq idei bevezetésre szánt, közvetlen GPRS-kapcsolatot biztosító moduljával is helyettesíthető lesz.

Márciusban a cég bevezeti GSM/GPRS vezeték nélküli bővítőcsomagját, amelynek kombinált eszköze egyszerűen az iPAQ-hoz csatlakoztatható. Olyan háromsávos termékről van szó, amely az SMS-üzenetküldést, a WAP-működést, az elektronikus levelezést, valamint az internetes böngészést egyaránt támogatja. A Compaq jelenleg a világ több pontján, különböző távközlési szolgáltatókkal együttműködve teszteli új vezeték nélküli csomagját.

Kulcsszavak: Vodafone GPRS +fohir Compaq pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05