Microsoft adomány informatika-oktatásról szóló koncepcióra

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 26. 15:08
A Microsoft Magyarország 25 millió forintos készpénzadománnyal és 6 millió forint értékű szoftverrel támogatja az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Gyakorló Általános Iskolája működését segítő Értetek Alapítványt.
A tanintézményben kisiskolásoknak is tanítanak informatikát, ennek módszertanát az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara és a Gyakorló Iskola munkatársai dolgozták ki. Az Értetek Alapítvány e módszertan tervezetével elnyerte a Microsoft Corporation Nemzetközi Alapítványi Forrásának támogatását. A Microsoft sajtóközleményében hangsúlyozza, hogy magyar alapítványi szervezet eddig még sohasem kapott ilyen nagyságrendű készpénzadományt. A támogatás összegét az alapítvány az informatika oktatásról szóló koncepció megvalósítására fordítja.

Az adomány mai ünnepélyes átadása után megkezdődnek a koncepcióhoz kapcsolódó informatikai labor kialakításának munkálatai. A Senorg Rt. csatlakozott a Microsoft támogatási programjához. Áprilisra várható az intézményi informatikai infrastruktúra hivatalos átadása.

A Microsoft Magyarország a támogatói program keretében a legkorszerűbb Microsoft-szoftverek licenceit is ingyen biztosítja az Értetek Alapítvány részére. A Gyakorló Általános Iskola 35 PC-jén megtalálható lesz a Windows XP, valamint az Office XP programcsomag. Az informatikai labor 15 PC-jén túl az intézmény minden tantermében elérhető lesz az internet és az iskolai belső hálózat is. A tanintézmény 35 számítógépét, a szervereket és a periférákat, valamint a teljes multimédiás infrastruktúrát (scannerek, digitális kamerák, projektor, stb. ) a Senorg Rt. biztosítja.

Az Értetek Alapítvány múlt év novemberében nyújtotta be a Microsoft Magyarországhoz a korszerű informatika-oktatásról szóló részletes koncepciót, illetve az ebben kitűzött oktatási célok eléréséhez szükséges támogatási kérelmet. A szoftvergyártó hazai leányvállalata továbbította a pályamunkát a Microsoft Corporation Nemzetközi Támogatási Alapjának (Community Affairs Program), mely azt pozitív elbírálásban részesítette.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50