3G fotóüzenet Sprint-től

Kollár Csaba, 2002. február 26. 21:10
A Sprint PCS sikeresen hajtotta végre azt a kísérletet, aminek a keretében az új, 3G képtechnológiára építve digitális fotókat küldhettek egymásnak a mobiltelefon-használók.
A Sprint PCS közleményében elmondta, hogy a sikeres kísérletet részben a kaliforniai központú LightSurf Technologies-nak köszönhetik, akivel közösen fejlesztették a vezeték nélküli képküldő szolgáltatást. A Sprint a jövőben felhasználja a LightSurf Visual Intelligence Platform-ját (VIP) saját következő generációs CDMA hálózatában is.

Amikor az új mobil képküldő szolgáltatás elérhetővé válik, a fogyasztók képesek lesznek digitális fotóüzeneteket küldeni vezeték nélküli környezetben számos mobilkommunikációs készülékek között, mint pl. mobiltulajdonságokkal felruházott kamerák, fényképezőgépek, vagy olyan vezeték nélküli eszközök, amelyekbe kamerát építettek.

A felhasználási lehetőségekkel kapcsolatban a LightSurf képviselője úgy nyilatkozott, hogy “közös fejlesztésünkkel az egészségügy, a lakásbérlés és eladás területén, a médiaügynökségi, vagy a biztonsági cégek gyakorlatában egyaránt találkozhatunk.”

A LightSurf-nek a Sprinten kívül többek között az Eastman Kodak és a Qualcomm is partnere, így az új fejlesztés sikere biztosnak mondható. A Sprint most bemutatott kísérlete az első nyilvános állomása annak a fejlesztési sorozatnak, amelynek következő állomása a 2002 második felére tervezett cdma2000 1XRTT szolgáltatások, melyeknél a sávszélesség már elérheti a 144 kbps-t. A cég tervei szerint 2004-re olyan hálózati infrastruktúrát építenek ki, ahol az adatsebesség akár az 5 mbps-t is elérheti.

Kulcsszavak: mobilszolg +fohir Sprint

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50