A Compaq az év mobileszköz-szállítója

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 4. 11:55
A Canalys elemzőcég az EMEA régióban „A 2002-es év mobileszköz-szállítójának” nevezte a Compaq-ot a „Mobileszköz trendek Nyugat-Európában” című jelentésében.
A európai kéziszámítógép- illetve intelligens telefonpiac 10 legnagyobb gyártójára kiterjedő elemzése során a Canalys az iPAQ Pocket PC-t találta a legjobbnak, amelyet a jelentős és 2001-ben tovább növekvő piaci részesedése igazol. „A Compaq az iPAQ kéziszámítógépével átformálta az európai mobileszköz-piacot és jelentős piaci részesedést szerzett a különböző versenytársaitól” állapította meg a Canalys (http://www.canalys.com/) elemzője, Chris Jones. „Innovatív tervezéssel és marketinggel olyan terméket hoztak létre, amely vonzónak bizonyult mind az egyéni, mind a vállalati felhasználónak.”

A Canalys az általa kidolgozott SWOT (strengths, weaknesses, opportunities and threats – erősségek, gyengeségek, lehetőségek és veszélyek) tesztek és elemzések alapján függetlenként számos kategória szerint rangsorolja a cégeket: Széles termékválaszték, Kereskedelmi stratégia, Fogyasztói vonzerő, Vállalati vonzerő, Tervezés, Technológiai újítás, Az európai piacnak való megfelelés. A Piaci részesedés és növekedés kategóriában 2001-ben a Compaq volt az általános győztes, 3.9 pontot kapott a lehetséges 5-ből, fél ponttal megelőzve a második helyezettet.

Kulcsszavak: pda +céginfo Compaq +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05