Neolytica: analitikai tesztszolgáltatások kiszervezése

OTS - Cégvonal, 2002. március 14. 20:07
Négy, iparágában vezető vállalat (Air Products, Dow Jones Chemical Company, Intertek Testing Services, Thermo LabSystems) bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a Neolytica létrehozásáról, amely internettel támogatott, egyetlen kapcsolati pont az analitikai tesztszolgáltatások szerződtetéssel és külső féllel (outsourcing) történő elvégeztetésére.
Az Air Products and Chemicals Inc, a The Dow Chemical Company, az Intertek Testing Services és a Thermo Electronhoz tartozó Thermo LabSystems közös vállalatot hozott létre, válaszul arra a növekvő keresletre, amely a költségeknek az analitikai tesztelés és laboratóriumi információmenedzselés külső céghez való kihelyezése és szerződtetéssel történő csökkentése iránt nyilvánul meg. A Neolytica a tervek szerint 2002 első fél évében kezdi meg működését. A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Jelenleg közel 10 milliárd dollár értékben helyeznek ki analitikai szolgáltatásokat, és ez a szám várhatóan évente több mint 20 százalékkal emelkedik, így a Neolytica olyan pillanatban lép be a 100 milliárd dolláros analitikai szolgáltatási iparba, amikor erősen keresik a kihelyezési lehetőségeket. Elsőként a vegyipart, a fogyasztási cikkek, az ipari gázok gyártását, az olaj- és a műanyagipart megcélozva, a Neolytica célja, hogy költségcsökkentő hatékonyságjavulást mutasson fel azáltal, hogy ügyfeleit a tőke, a berendezések és a személyzet jobb kihasználásához segíti analitikai tesztelési és információmenedzselési feladataikhoz való hozzájárulás vagy azok helyettesítése révén.

A Neolytica komplex szolgáltatásokat és erőforrásokat fog ügyfelei rendelkezésére bocsátani független minősítésű analitikai létesítmények kiterjedt nemzetközi hálózatán keresztül. A vállalat kínálatába tartozik az analitikai tesztek elvégzése, a tanácsadás, a laboratóriumi információ menedzselési rendszerek (LIMS), a beszerzés-rendelés, a kiképzés, a minták kezelése és a tudásbázis menedzselése. A Neolytica tervei között szerepel, hogy LIMS alkalmazásszolgáltatóként (application service provider, ASP) is működjön.

A Neolytica leegyszerűsíti a tevékenység kiszervezését azáltal, hogy a rendelkezésére álló nemzetközileg elismert és minősített laboratóriumok kiterjedt hálózatából a legmegfelelőbbeket jelöli ki; a szerződéseket előkészíti; többszintű projekteket többszintű laboratóriumokkal párosít; és hogy az ügyfél-specifikációknak megfelelően testre szabja a jelentéseket és a teszteket.

- A Neolytica könnyebbé és költséghatékonyabbá teszi a tevékenységkihelyezést azzal, hogy csökkenti vagy megszünteti a laboratóriumok kiválasztásával, minősíttetésével és fenntartásával kapcsolatos költségeket - mondta Bernard Guerini, a North America Gases, Air Products alelnöke. - A Neolytica LIMS ASP eleme a laboratóriumi információ menedzselését és elérhetőségét egyszerűvé és költséghatékonnyá teszi az ügyfél számára - mondta Gordon Logan, a Thermo Electron informatikai divíziójának elnöke és a Thermo LabSystems ügyvezető igazgatója. - A LIMS-nek biztonságos hálózatok használatával történő biztosítása arra is képessé teszi a vállalatokat, hogy hatékonyabban használják ki az információs technikai erőforrásokat, és standardizált adatformátumok révén ésszerűsítsék beszerzési láncukat.

A minősített taglaboratóriumok számára ugyancsak jelentős költségmegtakarításra és bevételnövekedésre teremt majd lehetőséget a Neolytica, nagyban növelve ezáltal a profitpotenciált. - A Neolytica erősen megnövelt működési méretei a taglaboratóriumok számára új lehetőségeket kínálnak ahhoz, hogy magas színvonalú és versenyképes analitikai tesztszolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek - mondta Mark Loughead, a Caleb Brett USA-nak, az Intertek Testing Services divíziójának elnöke. - A Neolytica alkalmassága többszintű projektek befogadására, címkézésre és a minták követésre, a LIMS menedzsmentre és a beszerzésrendelésre jobb kapacitáskihasználást, nagyobb vásárlóerőt és könnyebb ügyfél-akvizíciót biztosít majd a részt vevő laboratóriumok számára.

A Neolytica a jövőben megcélzandó piacai között szerepel a fémipar, a gyógyszeripar, az agrokémiai, az elektronikai és a biotechnológiai ipar.

Kulcsszavak: ASP outsourcing

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05