24 órás országos programozói versenyt hirdettek

Szalay Dániel, 2002. március 22. 14:06
Idén másodszor kerül sor 2002. április 26-28. között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen - a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében - nyílt, 24 órás országos programozói csapatversenyre. A verseny védnöke dr. Arató Péter, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja.
Mint ahogy arról Benedek Balázs szervező a Prím Online-t tájékoztatta, az ország valamennyi szakirányú egyeteméről, főiskolájáról lehet nevezni, és ez alkalommal a már diplomás profik jelentkezését is várják. A háromfős csapatoknak a külvilágtól elzárva 24 óra leforgása alatt olyan önállóan működő algoritmusokat kell kidolgozniuk, amelyek az értékelés során az alkotók beavatkozása nélkül képesek megküzdeni az ellenfeleikkel. A csapatoknak komoly együttműködésre és tapasztalatra van szükségük ahhoz, hogy a kitűzött extrém feladatot minél nagyobb részben és minél magasabb színvonalon tudják megoldani a helyszínen üzembe helyezett saját számítógépeken. A megoldáshoz tetszőleges operációs rendszer és fejlesztői környezet használható.

A verseny fő támogatója, a Fornax Rt. mellett más neves cégek is csatlakoztak a szponzorok köréhez. A vállalatok különösen fontosnak tartják a programozói verseny támogatását, hiszen a vállalatok jövőbeni vagy akár jelenlegi munkatársaikat is megtalálhatják a versenyen – mondta Benedek Balázs. A számítógépes mérkőzés rangját az is növeli, hogy a rendezvény védnöke dr. Arató Péter, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja.

A 24 órás programozásba 2002. április 12-ig lehet nevezni. A verseny fődíja: az első helyezett csapat minimum 100 000 Ft készpénzt nyer, vagy ennél nagyobb értékű tárgynyereményben részesül, de a többi csapat sem távozik üres kézzel.

A versennyel kapcsolatban további információk találhatóak a http://verseny24.sch.bme.hu címen. A szervezők az érdeklődők kérdéseit a verseny24@sch.bme.hu címen is várják.

Benedek Balázs szervező a Modem Idők stúdiójában nyilatkozik

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50