Az "internetpatkányok" mégsem perlik Grespiket

Axel Dávid, 2002. március 22. 20:51
Februárban már beszámoltunk róla, hogy perre készültek internetezők, akik úgy érezték, Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal azóta leváltott, majd posztjára visszahelyezett, ám a mai nappal ismét eltávolított hivatalvezetője megsértette őket az Index egyik online interjújában, amikor "internetpatkányok"-nak nevezte a világháló felhasználóit. A legfrissebb hír az, hogy az internetezők elállnak a pertől.
A világhálósok azért tervezték perbe fogni a hivatalvezetőt, mert úgy vélték, becsületükben sértette meg őket Grespik.

"A per fontolói, hosszas egyeztetések után úgy határoztak, hogy Grespik nem érdemli meg azt a figyelmet, amelyet egy ellene szóló per hozna neki" - olvasható abban a közleményben, amit a kezdeményezés kitalálója, Iván Gábor juttatott el a sajtóhoz.

A sokat kritizált ügyvéd egy lelkileg beteg, sérült ember, ezért egy ilyen pernek nem lenne értelme. Viszonzásul Grespik úr "kedvességére" - a belső zsargonban - bevezetik a "grespik"-et mint az öntelt, hülye, zavart, paranoid közhivatalnok mértékegységét - olvasható a sajtóközleményben.

A sértett internetezők korábban azt mondták, ha a becsületsértési pert megnyerik a hivatalvezető ellen, és a bíróság kártérítést ítél meg, akkor annak összegét jótékony célra - például gyógykezelésre - ajánlják fel.

"Nem szeretem a név és arc nélkül SMS-ező és internetező SMS- és internetpatkányokat. Ezt a véleményemet pedig továbbra is fenntartom" - nyilatkozta Grespik László.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15