Közös céget hozott létre a Vivendi és a Webigen

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 26. 14:04
A Vivendi Telecom Hungary (VTH) és a Webigen Rt. tulajdonosai stratégiai együttműködés keretében közös céget hoznak létre a VTH kisebbségi (33 százalékos) részvételével. Az új cég létrehozásával -mely Webigen Rt.-ként folytatja működését- a tulajdonosok elsődleges célja, hogy erősítsék jelenlétüket az internetes piacon, és közös termékek fejlesztésével, infrastrukturális, üzemeltetési és fejlesztési képességek birtokában ügyfeleiknek integrált internetes szolgáltatásokat kínáljanak.
A Webigen Rt. 2000 nyarán üzleti internetes megoldásokat valamint teljes körű kommunikációs és call-center szolgáltatásokat kínálva jött lére. 2001 decemberétől az offline kommunikációs üzletág további szakcégekkel bővült és ma önállóan, csoportba szerveződve folytatják tevékenységüket. A Webigen Rt. eközben Magyarország egyik vezető webes alkalmazásfejlesztő cégévé vált és jelentős piaci részesedéssel bír elsősorban a nagyvállalati és közintézményi szektorban. Ma a TOP10-ben szereplő cégek közül négyet ügyfelének mondhat.

A Vivendi Telecom Hungary célul tűzte ki, hogy az internetes piac minden területén meghatározó szereplővé válik, és további lépéseket tesz az információs társadalom hazai fejlesztése érdekében. A tartalomszolgáltatás mellett, melynek megkezdését nemrég jelentette be, az alkalmazásfejlesztés területén is erős bázist kíván kialakítani.

A Vivendi és a Webigen stratégiája, hogy tovább erősítsék egymás pozícióit elsősorban a nagyvállalati és intézményi szegmensben, ahol mindketten hagyományosan meghatározó piaci súllyal vannak jelen.

A Vivendi részvételével is tovább erősödő régi-új Webigen a hagyományos szolgáltatásainak fejlesztése mellett új üzletfejlesztési irányokat is vizsgál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05