Networkshop: multimédiás oktatás és IP telefónia a Cisco Systemstől

Kovács Attila, 2002. március 26. 16:50
A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF), a Hungarnet Egyesület és a Magyar Internet Társaság 2002. március 26-28. között tizenegyedik alkalommal, ezúttal az egri Eszterházy Károly főiskolán rendezi meg az országos Networkshop konferenciát, melynek egyik kiemelt támogatója a Cisco Systems.
A cég az elmúlt években több mint 150 millió forinttal támogatta az oktatói hálózatok fejlesztését, elsősorban a Cisco Hálózati Akadémia Program (CNAP) révén. A Networkshop 2002 konferencia résztvevői részére a Cisco biztosítja az IP alapú hangkommunikációt. A Cisco Systems teljes IP-telefónia rendszert bocsátott rendelkezésre, telefonokkal és call-managerrel. Az IP telefónia rendszer helyszíni telepítésében a Cisco Systems és a Synergon szakembereinek irányításával a CNAP képzésben tanuló diákok is részt vesznek. Az IP telefónia rendszer mellett a Cisco közreműködésével a Networkshop 2002 konferencia előadásainak egy részét videóra rögzítik, majd a konferencia honlapján az érdeklődőknek Video on Demand formájában elérhetővé teszik. A Networkshop konferenciák történetében első alkalommal a konferencia meghívója video-formátumban is elérhető volt, Béres István, az Oktatási Minisztérium kormánybiztosa a konferencia honlapján videoüzenetben invitálta a résztvevőket. A Cisco Systems támogatásának köszönhetően a Networkshop konferencián nemcsak az előadások során, hanem a gyakorlatban is bemutatásra kerül, hogyan szolgálhatják a legújabb internetes technológiák az oktatást és képzést.

A hangtovábbítást, valamint a Networkshop konferencia internetkapcsolatát és hálózati technológiai hátterét a NIIF és az Oktatási Minisztrérium által – a Cisco és a Matáv közreműködésével - kiépített, nagy sávszélességű, 2,5 Gbps sebességű nemzeti oktatói-kutatói hálózat biztosítja. Ez az úgynevezett DWDM technológia lehetővé teszi a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások, például, e-Learningek, videón rögzített oktatási anyagok megtekintését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50