BorderWare levelezőszerver Common Critera EAL4 tanúsítással

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 29. 12:27
Hivatalosan is elfogadták a BorderWare Mail Gateway jelentkezését a Common Criteria EAL4 tanúsításra. Ez a BordeWare számára jelentős eredménynek számít, hiszen a Mail Gateway az első levelezőszerver, amely megmérettetik ezért a magas szintű tanúsításért. Az e-mail szolgáltatás kritikus üzleti alkalmazásnak tekinthető, így megköveteli az EAL 4 által garantált biztonsági szintet. A BorderWare Technologies az egyetlen cég, amely olyan e-mail termékeket szállít, melyek megfelelnek ennek a követelménynek.
A BorderWare Technologies vezeti a sort az EAL4 Common Criteria tanúsítványok megszerzésében. 2000 januárjában a BorderWare Firewall szerver lett az első termék, amely megkapta az EAL4 tanúsítványt. Két évvel később szintén elsőként a Firewall szerver 6.5-ös verziója egy második tanúsítványt is megszerzett, a még magasabb szintű EAL5 támadhatóság vizsgálatot. A Mail Gatway tanúsításra való elfogadása révén a BorderWare Technologies az első szállító lehet egy teljesen új kategóriájú levelezőrendszerre.

A Common Criteria olyan erőfeszítések eredményeit képviseli, amelyek célja a nemzetközileg széles körben használt IT biztonsági kiértékelési kritériumok kifejlesztése volt. Az 1980-as évek elején a Trusted Computer System Evaluation Criteriát (TCSEC) dolgozták ki az Amerikai Egyesült Államokban. A sikereket követően több ország kezdeményezte olyan értékelési rendszer kidolgozását, amely a TCSEC-en alapul, de rugalmasabb, és figyelembe veszi az IT folyamatos fejlődését.

Európában az Information Technology Security Evaluation Criteria (ITSEC) 1.2-es verzióját az Európai Bizottság 1991-ben adta ki, Franciaország, Németország, Hollandia és Nagy-Brittania támogatásával. Kanadában a Canadian Trusted Computer Product Evaluation Criteria (CTCPEC) 3.0-s verzióját 1993-ban adták ki, amely az ITSEC és a TCSEC kombinációjaként jött létre. Az Egyesült Államokban az Federal Criteria for Information Technology Security (FC) 1.0-t szintén 1993-ban publikálták, mint az észak-amerikai és európai értékelési szempontok kombinációját.

Az első Common Criteria terméktanúsítások a 90-es évek végén készültek el, és mára több mint 14 ország csatlakozott az egyezményhez, köztük a TCSEC, ITSEC és a CTCPEC összes alapítója is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50