Átszervezés a Matáv Csoportban

Kovács Attila, 2002. április 3. 20:25
Április 3-án sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Matáv korábbi üzleti kommunikációs üzletága, továbbá a MatávCom nem alközponti szolgáltatással foglalkozó részlegei, és két Matáv cég, a multimédia-specialista (és eddig a MatávCom égisze alatt működő) BCN Kft., valamint a kártyás szolgáltatásokat nyújtó CardNet Kft. összevonásával, április 1-jével Üzleti Megoldások néven új üzletág kezdte meg tevékenységét a Matáv Csoportban.
Az új szervezet, amelynek vezetője Tankó Zoltán, a Matáv vezérigazgató-helyettese, elsősorban a termékportfoliót bővíti (ennek legjellemzőbb eleme a rendszerintegráció), végtől-végig menedzselt hálózatokat és hálózati infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt, továbbá mindinkább célja a kiemelt ügyfelek távközlési, hálózati és informatikai ún. „egykapus” kiszolgálása. A MatávCom, amelytől mintegy 160 fő kerül át az új Matáv üzletágba, az alközponti feladatokkal foglalkozó leányvállalat marad, vezetőjével, Bedő Erikkel, a jövőt illetően további tárgyalások folynak. Az új Üzleti Megoldások üzletágon belül külön-külön szervezeti egységet alkot a rendszerintegrátori szakembergárda, az üzleti ügyfelek egyedi igényeit kielégítő értékesítési terület, valamint a hang- és adatátviteli termékek értékesítésével és üzembe helyezésével foglalkozó részleg.

A létszámát tekintve az új üzletág a régi üzleti kommunikációs üzletághoz képest háromszor nagyobb lesz, és éves árbevétele a tervek szerint a csoport árbevételének egyötödét teszi majd ki – tájékoztatott Tankó Zoltán, hangsúlyozva, hogy az átszervezések nem járnak létszám- és költségmegtakarítással.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09