i-mode Hollandiában két hét múlva

Kollár Csaba, 2002. április 4. 21:30
Az NTT DoCoMo ma hivatalosan is bejelentette, hogy európai partnere, a KPN Mobile N. V. április 18-tól elérhetővé teszi Hollandiában az i-mode szolgáltatásokat.
A KPN közleményében kihangsúlyozza, hogy a hollandok "két hét múlva már élvezhetik az i-mode számtalan előnyét a mobil hang- és adatszolgáltatásoktól egészen a multimédiás alkalmazásokig. Ügyfeleink végre megismerhetik az i-mode színes és hangos világát, valamint a kommunikáció új formáit is."

A KPN Mobile úgy alakította ki i-mode szolgáltatási palettáját, hogy előtte komoly, a hollandokra szabott piackutatást végzett. A helyi igények alapján elsősorban a legfrissebb hírek, a részvény- és kötvényárfolyamok, az utazási információk, a vakáció megtervezéséhez szükséges információk, a munkaszüneti napokon elérhető szabadidős programok, az ingatlanhírek érhetők el gyorsan, személyre szabottan. Lehetőség van továbbá játékok, főzési/sütési receptek és csengőhangok letöltésére is.

A rendszer használatához szükséges mobiltelefonok közül a KPN elsőként a NEC N21i modelljét ajánlja, 199 eurós áron.

A további költségek tekintetében: az i-mode előfizetésért havonta 3 eurót, a GPRS adatforgalomért 200 KB-onként 2 eurót kell fizetni. Összességében tehát 5 euróból a hollandok már tudnak i-mode-ozni. 1, illetve 5 MB havi adatforgalomra is van lehetőség, igaz, más tarifák mellett.

A tartalmi szolgáltatók díjai 0 és 2 euró között változhatnak havonta. Annak érdekében, hogy minél előbb kialakuljon a holland fogyasztóknál az i-mode kultúra, a szolgáltatások közel fele a kezdeti időkben ingyenes lesz. Így a KPN az i-mode előfizetők számára ingyenes e-mail szolgáltatást kínál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50