Telefondíj-hányadot követelnek az internetszolgáltatók

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 7. 22:16
Az internetezésből származó telefondíj-bevétel törvényben rögzített hányadát követelik a telefontársaságoktól a tőlük függetlenül működő internetszolgáltatók, amelyek különben kénytelenek lehetnek az internetszolgáltatás drágítására.
A távközlési társaságokban érdekelt szolgáltatókon kívüli piac 90 százalékát lefedő cégek közleményükben azt sérelmezik, hogy a Matáv, a Vivendi, a Hungarotel és a Monortel az internetezésből származó havi, összesen egymilliárd forintos díjbevételéből nem utalja át számukra annak 10-12 százalékát, holott azt januártól az egységes hírközlési törvény és a Hírközlési Felügyelet döntőbizottsága állásfoglalása is előírja. Az internetszolgáltatók szerint az elmaradt összeg szolgáltatásuk fejlesztésétől, továbbá a díjcsökkentés lehetőségétől fosztja meg őket, ami akár a szolgáltatás árának növekedéséhez vezethet.

Az internetszolgáltatók közleményben felszólítják a telefontársaságokat, hogy az "internetezőket károsító akciójuktól" tartózkodjanak, ellenkező esetben minden szükséges jogi lépést megtalálnak ahhoz, hogy a törvényben foglaltak érvényesüljenek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05