A játékszoftverek megalapozhatják az Xbox sikerét

Tóth Kristóf, 2002. április 8. 20:43
Bár a Microsoft Xbox játékkonzoljának eladásai meglehetősen gyengén alakultak Japánban, a szoftveróriás szerint az eszközhöz készült játékszoftverek még a PlayStation 2 játékoknál is jobban fogynak.
"A szoftveroldalon nagyon jó eredményeink vannak Japánban, a hardvereladások pedig kissé elmaradnak korábbi várakozásainkhoz képest" - mondta Robbie Bach, a Microsoft Xbox játékkonzollal foglalkozó részlegének vezetője. "Számítottunk rá, hogy a dolgok nehezen fognak menni. Úgy vélem, a Microsoft korábban is tanúbizonyságot adott türelméről és kitartásáról, és ezúttal is el tudjuk majd érni az előttünk álló célokat" - tette hozzá a vezető.

Bach nem kívánta közölni, pontosan mennyi Xbox játékkonzolt sikerült ez idáig értékesíteni Japánban, és a vezető azt a híresztelést sem kommentálta, miszerint a japán piacon a február 22-ei kiadás óta alig több mint 190 ezer darab fogyott el az eszközből. Viszonyításképp: a Sony PlayStation 2 játékkonzoljából a japán megjelenést követő három nap alatt mintegy 980 ezer darab fogyott el az országban.

Bach szerint azonban az Xbox játékszoftverek globális eladásai azt jelzik, hogy a konzol egyre népszerűbb. A játékszoftverek eladásai rendkívül fontosak, mivel magával az Xbox hardverrel ellenben jelentős hasznot termelnek. A Microsoft az Xbox játékkonzolt a játékosok minél nagyobb csoportjának megnyerése érdekében előállítási ár alatt árulja.

A Microsoft adatai szerint a japán játékosok átlagosan 1,6 játékszoftvert vásároltak az Xboxszal a konzol megjelenésekor. A PlayStation 2 esetében ez a szám mindössze 1 volt. Bach biztos abban, hogy a japán játékfejlesztők, akik egyes hírek szerint ellenségesek a hazai gyártókkal versengő Microsofttal, hamarosan teljes mértékben támogatni fogják az Xboxot.

"Erős támogatást érzünk a japán szoftverfejlesztők körében, és partnereink száma a közeljövőben várhatóan tovább fog emelkedni. Ez nem egy olyan dolog, amibe csakúgy bele lehet ugrani, és három hét alatt minden tökéletes lesz. Ehhez legalább három hónap, vagy három év szükséges" - mondta Bach. "Japánban még rengeteg munka vár ránk."

A vezető azt is elmondta, hogy az Xbox megjelenésével egy időben az amerikai játékosok átlagosan 3,8, az európaiak pedig 2,3 játékszoftvert vásároltak a konzolhoz. "Mindez a játékszoftverek kiváló minőségét, illetve a bőséges választékot bizonyítja. [...] Az Xbox legnépszerűbb játéka, a Halo például feleannyi idő alatt elérte az 1 milliós eladási számot, mint a legjobban fogyó PlayStation 2 játékszoftver."

Kulcsszavak: Microsoft Xbox konzol

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09