Indul Magyarország első e-learning gyűjtőportálja

Szalay Dániel, 2002. április 10. 06:47
A Mimóza Kommunikációs Kft 2002. április 30-án indítja Magyarország első e-learning gyűjtőportálját, a Coedu Portált a www.coedu.hu -n. A Portál elsőként veszi nyilvántartásba a magyar piacon működő legjelentősebb e-learning szerveket. Közönségét tekintve a Portál célozza a szakmai, a laikus, a vállalati és az egyéni felhasználókat is. Az online oktatás elméleti háttere mellett, cikkeket és információt olvashatunk az e-learning szféra naprakész híreiről, legújabb trendekről, eredményekről és technológiai alkalmazásokról.
A Mimóza Kft ezzel egy időben jelenik meg a piacon saját e-learning termékével, a Coedu Tudáshálóval is. Ezzel célja, hogy minél szélesebb körben megvalósítsa a hatékony oktatást e-learning megoldások segítségével, másrészt hogy kiszélesítse az Internet alapú tanulás eddigi területeit. A Coedu Tudásháló nyilvános elérhetőségeiről és online tanfolyamairól a Coedu Portálon szerezhetnek információt az érdeklődők.

A Coedu Portál a Magyarországon működő távoktató alkalmazások objektív összehasonlításának fóruma. Különböző felhasználói csoportok igényeit kívánja kielégíteni. A laikus érdeklődők számára ez a kiindulópont az e-learning elméleti és gyakorlati megismeréséhez. Az online tanulásban érintett szakmai közönségnek információs bázist és véleménycserére alkalmas felületet biztosít.

A web alapú oktatás előnyeit egyre több vállalat ismeri fel világszerte. Ezek a cégek könnyen tájékozódhatnak a Coedu Portálon és kiválaszthatják a legmegfelelőbb megoldást alkalmazottaik oktatására. A Portálon nemcsak a cégek, hanem tudásukat, képességeiket gyarapítani vágyók is jelentkezhetnek egyénileg, online tanfolyamok felvételére. A felhasználók hírlevéllel értesülhetnek az újdonságokról.

Tulajdonságait tekintve eltér a megszokott oktatási formáktól. Legfőbb jellemzője, hogy térben és időben nem behatárolt: a kurzusok bárhol és bármikor elérhetőek az Interneten. A vonzó audio-vizuálisan megjelenített tananyagok napról napra karbantarthatóak, nincs többé elavult tananyag. Szemben a hagyományos oktatással, nem limitált a felvehető tanulók száma. Az oktatási folyamat a valóságban létező tevékenységeket szimulálja, ahol a résztvevők határozottan körülírt szereppel és jogokkal rendelkeznek.

Sokan személytelennek tartják a web alapú oktatást, valójában a tanítás és visszacsatolás egyénre szabott, az egyes felhasználók tanulási folyamatait egyenként követhetjük. A tanulási folyamat a többirányú információáramlást segíti elő a szereplők között. Ez megkönnyíti a tanulásban oly fontos interaktivitást.

A Coedu Tudásháló rendszer a vállalati belső rendszerekbe integrálható, akár online (Internetes) vagy offline (intranetes) használatra. A szolgáltatásokra általánosan jellemző, hogy tipikusan alacsony az egyszeri bekerülési költségük, és a megrendelő adott időre bérli ezeket. A Coedu Tudásháló megoldásai elsősorban a nagy igényű és tartalmú iparágak számára fontosak: pl. high-tech ipar, pénzügy, tanácsadás, kormányzat és a tartalmi kialakításnál ez alapvető szempont. Az érdeklődők ingyenesen kipróbálhatják a Tudáshálón található próbakurzusokat.

A Coedu Tudáshálót és a Coedu Portált a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága támogatta. A Mimóza együttműködő partnerei a Perfekt Rt és a DHV Magyarország.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50