A Microsoft elindította a .NET Mobile Platform-ot

Kollár Csaba, 2002. április 18. 05:36
A Microsoft folytatja birodalomépítését a vezeték nélküli számítástechnika területén. Ennek legújabb állomása, hogy elindította a .NET Compact Framework tesztverzióját mobil eszközök számára, valamint egy olyan programot is, mellyel arra próbálja meg rávenni a szoftverfejlesztőket, hogy a Microsoft saját platformjain dolgozzanak.
A Mobility Developer Conference rendezvényen tett bejelentés értelmében a most bemutatott Compact Framework hátterében az az elgondolás húzódik meg, hogy a következő generációs mobileszközök számára – melyek a Microsoft' Pocket PC számára fejlesztett operációs rendszeren futnak – illetve a Smartphone 2002 számára XML-alapú webes szolgáltatásokat szállítsanak.

“Ez az első olyan kiegészítés a .NET-nél amellyel már mobil eszközök számára is elérhetővé válik. Az alkalmazásfejlesztők ugyanazokat az eszközöket használhatják itt is, mint az asztali PC-k esetében.” – nyilatkozta Ed Suwanjindar a Microsoft mobilcsoportjának termékmenedzsere. Majd folytatta: “a Compact Framework kulcsfontosságú a Microsoft mobil alkalmazásfejlesztési stratégiájában, mert segítségével a webes szolgáltatások, az adat- és forráselérések a fejlesztők számára kreatív környezetet biztosítanak ahhoz, hogy mobileszközökre különféle alkalmazásokat fejlesszenek.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09