Hátrányos helyzetű települések informatikai támogatása

Kovács Attila, 2002. április 18. 16:28
Április 18-án, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányon adta át Stumpf István miniszter azt a támogatást, amelyet a környék kistelepüléseinek hat oktatási, köművelődési intézménye a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közreműködése révén kaphatott meg.
A közel 700 gyermek továbbtanulásának esélyeit növelő, 20 darab számítógépből álló adománnyal a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága és a Gyermekmentő Szolgálat a kormányzat azon szándékát segíti elő, hogy növelje a vidék lakosságmegtartó erejét az életkörülmények javításával.

Stumpf István szerint ez az akció is jól példázza azt a széles társadalmi egyetértést, amely az információs társadalom kiépítésére létrejött a lakosság, a vállalkozások, a civil szervezetek és a kormányzat között. Az IKB és a Gyermekmentő Szolgálat aciójában olyan cégek működtek közre, mint a Hírközlési Főfelügyelet, a Richter Gedeon Rt., a Matáv Rt., a Pannon GSM, a Mol Rt., a Compaq Computer Magyrország Kft., a Microsoft Magyarország Kft., az IBM Magyarország Kft., a Kományzati Ellenőrzési Hivatal, a KSH, a SzinvaNet Kft. és az Aral.

A MeH IKB és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat továbbra is várja a használt vagy új számítástechnikai eszközök felajánlását a 06/1-432-1040-es telefonszámon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50