Távolról vezérelt otthoni hálózatok Intel-szoftverrel

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 18. 20:15
Az Intel kutatói új szoftverrel rukkoltak elő, amely lehetővé teszi, hogy a fejlesztők olyan mobiltelefonokat és PDA-kat készítsenek, amelyek az UPnP-technológia segítségével házon belülről vagy távolról vezérelhetik az otthoni hálózatokat.
Az UPnP hálózati technológiával a személyi számítógépek és intelligens hálózati eszközök (például biztonsági rendszerek, szórakoztatóipari rendszerek és internetkijárók) automatikusan egymáshoz kapcsolódnak és ugyanezen a hálózaton keresztül együttműködnek. Az új szoftvereszköz-készlettel az UPnP-technológia vezeték nélküli eszközökbe integrálható, vagyis megoldható, hogy az otthoni hálózatok valamennyi eszközét rajtuk keresztül vezéreljük, multimédiás tartalmat kezeljünk a lakás teljes területén és személyes hálózatot alakítsunk ki más mobileszközökkel.

„Az UPnP-technológiával a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek fontos adatokhoz, zenéhez, videókhoz, fényképekhez és otthoni hálózatukon keresztül, valamint különféle mobileszközök segítségével vezérelhetik otthoni berendezéseiket” – mondta Shane Wall, az Intel Labs Emerging Platforms Lab részlegének igazgatója.

Pocket PC vezeték nélküli klienseszköz-fejlesztőknek az Intel Labs térítésmentesen kínálja a szoftvert. Egyúttal az Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA), a hangátviteli és internet-hozzáférési képességeket ötvöző mobilkommunikációs kézieszközök építéséhez készült fejlesztői terv szoftverfejlesztői készleteként is forgalomba kerül. A készlet és a technológiát bemutató műszaki leírás megtalálható az Intel PCA Developer Network weboldalán.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50