Hitelkártya-méretű digitális fényképezőgép a Logitechtől

Tóth Kristóf, 2002. április 18. 21:32
A digitális fényképezőgépek piaca egyre zsúfoltabbá válik, melynek ékes bizonyítéka, hogy a napokban a különböző számítógép-perifériák fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Logitech is beszállt ebbe a piaci szegmensbe, ugyanis a cég képviselői bemutatták az első Logitech-gyártmányú digitális fényképezőgépet.
A fremonti (Kalifornia) székhelyű cég kínálatában már az eddigiekben is megtalálhatók voltak különböző webkamerák és közvetlenül a PC-re csatlakoztatható egyszerűbb, vagyis alacsonyabb felbontással rendelkező digitális fényképezőgépek, azonban elmondható, hogy a cég most bejelentett újdonsága a Logitech első igazi "stanalone" digitális fényképezőgépe.

A Logitech Pocket Digital névre keresztelt eszköznek már a neve is elég árulkodó, ugyanis a Logitech ezen újdonsága nem más, mint egy a hitelkártyáknál alig nagyobb, még a kisebb zsebekben is könnyen elférő digitális fényképezőgép. Az elég kedvező, mindössze 129 dolláros áron kapható vadonatúj digitális fényképezőgép elegáns alumíniumborítással és 1,3 megapixeles felbontással rendelkezik, a 16 MB-os beépített memória révén pedig maximálisan ötvenkét kép tárolására alkalmas. A pozitívumok mellett említést kell tennünk a Logitech újdonságának azon hátrányáról is, mely szerint nem rendelkezik cserélhető adattároló megoldással, vagyis az említett 16 MB-os tárolókapacitás eléggé behatárolja a fotózgatni vágyók lehetőségeit, persze nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Logitech Pocket Digital korántsem professzionális eszköz.

David O'Brien, a Logitech egyik termékmenedzsere az újdonság bejelentése kapcsán elmondta: a Logitech Pocket Digital digitális fényképezőgép a várakozások szerint elsősorban parányi méretei, szép dizájnja, valamint kedvező ára révén fog hódítani a leendő vásárlók körében. Mi a Logitechnél észrevettük, hogy eddig nem igazán volt forgalomban a most bemutatott digitális fényképezőgépünkhöz hasonló eszköz, éppen ezért úgy határoztunk, hogy hiánypótló módon piacra dobunk egy olyan digitális fényképezőgépet, melyet parányi méretei révén bármikor elő lehet kapni még a legkisebb zsebekből is, és kiváló minőségű felvételeket lehet készíteni a segítségével - nyilatkozta O'Brien.

Zárójelben egyébként meg kell jegyeznem, hogy a Logitech újdonságához hasonló parányi digitális kamera a Fuji (Axia SlimSlot) és Casio (EX-M1) kínálatában is megtalálható egy ideje.

Kulcsszavak: Logitech kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05