Portálfelmérést végez a Fujitsu Services

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 19. 19:41
Mivel Magyarországon eddig a portáltechnológia elterjedtségéről nem született felmérés, a Fujitsu Services elhatározta, hogy kérdőíves kutatást végez a magyarországi portálhelyzetről.
Az online felmérést bárki kitöltheti, de a cég a kérdőívek kitöltését külön kezdeményezte a 200 legnagyobb magyarországi nagyvállalat informatikai vezetője körében. A felmérés a Fujitsu Services weboldaláról, a www.fujitsu-services.hu/portal oldalról érhető el; a kitöltött kérdőívek beküldését a Fujitsu Services értékes nyereményekkel díjazza.

A kitöltött kérdőívek április végéig folyamatosan érkeznek be a Fujitsu Serviceshez, a felajánlott nyeremények sorsolására május második hetében kerül sor. A beérkezett adatok feldolgozása és az eredmények nyilvánosságra hozatala májusban történik.

A portáltechnológia elterjedésével kapcsolatos globális felmérések (l. Metagroup) eredményei szerint a megkérdezett vállalati informatikai vezetők 25%-a már ez évben megvalósított vagy tervez megvalósítani portálprojektet, de 2004-re a válaszadók 75%-a, 2006-ra pedig 86%-a szándékozik ezt megtenni.

A Fujitsu Services portáltechnológia területén a piacvezető Plumtree Software-rel kötött stratégiai partneri szerződést a technológia magyarországi bevezetésére. A kaliforniai központú Plumtree a vállalati portáltechnológia területén kiemelkedően sikeressé vált, öt évvel ezelőtti piaci megjelenésétől számítva mára ennek a piacnak a 40%-át uralja. A cég legújabb sikere, hogy a Ford Motor számára bevezetett - és világszerte 200 000 felhasználó által használt - Plumtree portál nyerte el a 2001-es év legjobb portálja címet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50