3,2 milliárd dollárért kelt el a Hynix memória-üzletága

Tóth Kristóf, 2002. április 23. 05:44
Az amerikai Micron Technology végül is ennyit hajlandó fizetni a dollármilliárd nagyságrendű adósságokkal küszködő Dél-Koreai társaság memória-üzletágáért. A Hynix Semiconductor felhalmozott adósságairól eltérő jelentések láttak napvilágot, az összeg azonban valahol 3,5 - 6,5 milliárd dollár között van.
A Boise-i (Idaho) központú Micron Technology Inc. hétfőn bejelentette, hogy megvásárolja a Dél-Koreai Hynix Semiconductor DRAM memóriachipek gyártásával foglalkozó üzletágát. A társaság a Hynix DRAM részlegéért 108,6 millió részvényével fizet, ami a pénteki 29,50 dolláros záróárfolyam alapján mintegy 3,2 milliárd dolláros vételi árat jelent. A Micron emellett 200 millió dollárt fektet a Hynix megmaradó, nem memóriagyártással foglalkozó üzletágaiba, amelyekben a társaság így 15 százalékos részesedést szerez. A tranzakció részeként a koreai hitelezők hosszú távú ütemezést biztosítanak a Micron újonnan létrejövő Dél-Koreai üzletágának örökölt tartozására.

A Micron Technology által aláírt előzetes megállapodást a Hynix hitelezőinek, a Hynix vezetőségének, illetve a Micronnak kell jóváhagynia április 30-áig. Amennyiben a megállapodást mindegyik fél elfogadja, a tranzakciót még az amerikai és európai antitröszt bizottságoknak, illetve a Hynix részvényeseknek is jóvá kell hagyniuk.

"Nagyra értékeljük a felek elkötelezettségét az előzetes megállapodás elfogadása iránt" - mondta Steve Appleton, a Micron elnöke. "Bár számos kérdésben még megegyezésre kell jutnunk a végleges megállapodás megszületéséig, biztosak vagyunk abban, hogy a Hynix erőforrásai a Micron eljárásaival egy vezető félvezetőipari társaságot fognak eredményezni, amelyből az alkalmazottak, a részvényesek, a partnereink, és az ügyfeleink egyaránt profitálni fognak" - tette hozzá a vezető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05