Három új mobilprocesszor az Inteltől

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 24. 09:36
Három új mobilprocesszort jelentett be az Intel. Az 1,8, 1,5 és 1,4 GHz-es változatban megvásárolható Mobil Intel Pentium 4-M processzor hamarosan több mint 30 új laptopban jelenik meg a piacon.
A bejelentés nyomán tovább bővül a Mobil Intel Pentium 4-M processzorra épülő laptopok köre, és világszerte mérséklődnek a mobil PC-k árai. A palettán a teljes méretű gépektől a karcsú és pehelykönnyű („thin-and-light”) kategóriáig, az üzleti és magánfelhasználóknak szánt modellek sokféle változata megtalálható. A vezető PC-gyártók 1300 dolláros induló áron kezdik meg az új rendszerek forgalmazását.

A Mobil Intel Pentium 4-M processzorra épülő laptopok maguktól a PC-gyártóktól, viszonteladók közvetítésével, online áruházakban, valamint az ágazatvezető szállítók (Acer America Corporation, Chem USA Corporation, Compaq Computer Corporation, Dell Computer Corporation, Fujitsu PC Corporation, Gateway Inc., Hewlett-Packard Company, IBM Corporation, MicronPC, LLC, NEC Corporation, Sony Electronics Corporation, Toshiba America Information Systems Inc., TTX Canada és WinBook Computer Corporation) kiskereskedelmi üzleteiben vásárolhatók meg szerte a világon.

A Mobil Intel Pentium 4-M processzor a legnagyobb teljesítményű a laptopokhoz szánt processzorok közül. Az „M” jelölés arra utal, hogy a processzor kimondottan mobilgépekhez készült, s fejlett tápvezérlési és teljesítményjellemzőkkel rendelkezik. A processzor támogatja az Enhanced Intel SpeedStep technológiát. A Pentium 4-M a nagy processzorteljesítményt igénylő feladatok – a legújabb vezeték nélküli játékok futtatása, digitális képek megjelenítése és internetes videoletöltés – egyidejű végzése esetén is maximális teljesítményt garantál. Egyszerűbb műveletek (pl. elektronikus üzenetek írása) idején a processzor a sebesség és az energiafelhasználás mérséklésével hosszabbítja meg az akkumulátor-üzemidőt.

A Mobil Intel Pentium 4-M processzor 1,8, 1,7, 1,6, 1,5 és 1,4 GHz-es változatban kapható. Az 1,8, az 1,5 és az 1,4 GHz-es verzió ezer darabos csomagra vetített ára 637, 268, illetve 198 dollár.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09