Montana: tapasztalatok az SAP rendszerek bevezetésével kapcsolatban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 24. 10:27
A Montana Rt. szakmai nap keretében osztotta meg az érdeklődőkkel a vállalatirányítási rendszerek bevezetése terén szerzett tapasztalatait. A rendezvényen az SAP Hungary Kft. munkatársai is közreműködtek – Herger Tamás és Pálfalvi György –, akik bemutatták a kulcsr@kész SAP-t és a beszerzés és az értékesítés koordinálását az SAP rendszerrel.
A Montana Rt. 1995-ben létrejött magyarországi fejlesztő csapatának az elmúlt évek során egyre bővülő portfóliójának része lett az SAP-fejlesztés és tanácsadás is.

Az SAP programcsomag gerince egy vállalati gazdálkodási modell, amit a fejlesztők szakértők bevonásával alkottak meg, azzal a céllal, hogy nemzetektől független alaprendszert hozzanak létre. A konkrét célkitűzés egy tetszőleges iparágban működő multinacionális konszern integrált irányításának lehetővé tétele, ahol a szokásos funkciókon túl fontos helyet kap a bonyolult és folyamatosan változó szervezeti struktúra leképezése, a nagy mennyiségű adat naprakész feldolgozása és konszolidálása, valamint a különböző országok eltérő igényeinek és nyelveinek egyidejű kezelése.

Ez a rendszer tehát kész megoldást kíván nyújtani a vállalatok valamennyi alapvető működési területének irányítására. A szoftver követi a cégek eltérő tevékenységi köréből, gazdasági környezetéből és szervezeti rendjéből adódó különbségeket: az egyes alternatívák programmódosítások nélkül, pusztán a paraméterek megfelelő megadásával állíthatók be.

A vállalatirányítási szoftverek területén az SAP az egyik legismertebb és legnépszerűbb megoldást kínálja ügyfeleinek, ám egy új rendszerre való átállás mindig nagy kihívást jelent az informatikusok számára. Az elmúlt évek során a Montana Rt. szakemberei számos projektben szereztek tapasztalatot, illetve zártak sikeresen, mindig szem előtt tartva az ügyféligényeket. Jelenleg közel 30 fővel a Montana Rt. Magyarország mértékadó szoftverfejlesztő és tanácsadó SAP műhelye.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09