Üt, vág, harap

, 2002. április 29. 07:52
A profi bokszban a sajtótájékoztatónak is van koreográfiája. A nemes küzdő felek egy kicsit pocskondiázzák a másikat, rázzák az öklüket, néha még haragosan meg is indulnak a rivális irányába, aztán a segéderők közbelépnek, lefogják őket, és a verekedés a ringre marad.
A két nehézsúlyú szuperbokszoló, Mike Tyson és Lennox Lewis esetében nem így történt, a sajtómunkások nagy örömére egymásnak estek, sőt Tyson meg is harapta ellenfelét. A két tábor sértetlen maradt, egy semleges szemlélő, Jose Sulaiman, a WBC szervezet hetvenéves elnöke viszont kórházba került, mert egy kóbor pofon eltalálta. A csata videofelvétele több helyen látható, többek között a sportsillustrated.cnn.com/boxing/news/2002/01/22/tyson_lewis_reut oldalon is, a hanganyag viszont hiányos, mert a tévéadásban elég sok szót "ki kellett fütyülni".

A cirkusszal Tyson elodázta az április 6-ára tervezett meccset, és ezzel arrább tolt egy húszmillió dolláros csekket is - mindkét nehézsúlyúnak ennyi lett volna a honoráriuma Las Vegasban. A történtek után azonban Nevadában nem kap versenyengedélyt a renitens bokszoló, mint ahogy nincs rá szükség Amerika több más államában sem. A Tyson-Lewis meccs tehát csúszik, a következő sajtótájékoztató szervezőinek pedig jobban fel kell készülniük.

Kulcsszavak: sport website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50