A Westel jogszerűen használta a legmegbízhatóbb jelzőt

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 29. 17:06
Négyéves jogi eljárás végén a Legfelsőbb Bíróság precedensértékű ítéletében kimondta: a Westel 1998-as hirdetéseiben jogszerűen használta a legmegbízhatóbb GSM hálózat kifejezést.
A Westel 1998-as Aranytárskártya hirdetési kampányában a „legnagyobb GSM hálózat”, a „legmegbízhatóbb GSM hálózat”, a "legalacsonyabb havidíj” és a „legkedvezőbb GSM tarifa” kifejezéseket használta. A Gazdasági Versenyhivatal a felsőfokú jelzők használata miatt vizsgálatot indított, amelynek eredményeként az eljáró versenytanács a „legkedvezőbb GSM tarifa” és a „legmegbízhatóbb GSM hálózat” kifejezések használatát versenytörvénybe ütközőnek találta, és 5 millió forint bírságot szabott ki a vállalatra.

A Gazdasági Versenyhivatal döntése miatt a Westel bírósághoz fordult. Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a két kifogásolt jelzőből kizárólag a „legmegbízhatóbb GSM hálózat” használatát tartotta jogsértőnek, és a bírság mértékét 2 millió forintra mérsékelte.

A Westel fellebbezését követően a Legfelsőbb Bíróság az elsőfokú döntést megváltoztatva, precedensértékű jogerős ítéletében megállapította: a piacvezető mobilszolgáltató hirdetéseiben jogszerűen használta a legmegbízhatóbb GSM hálózat jelzőt. A Legfelsőbb Bíróság így a négyéves eljárás végén döntésében Magyarországon első ízben mondta ki, hogy a felsőfokú jelző használható, ha a hirdető az általa közölt tényeket hitelt érdemlően bizonyítani képes.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09