Idén először nyílik lehetőség a foci-vb követésére a weben

Tóth Kristóf, 2002. április 30. 12:15
A futballrajongók az idei évben első alkalommal már a világ bármely pontjáról nyomon követhetik a labdarúgó-világbajnokságot az interneten, közölte az internetes óriás Yahoo! hétfőn.
A Yahoo!, a német KirchSport és a FIFA a napokban olyan megállapodást kötött, amely szerint az érdeklődők mind a 64 mérkőzést nyomon követhetik majd a világhálón keresztül is. Mint ismeretes, a 2002-es labdarúgó-világbajnokság május 31. és június 30. között kerül megrendezésre Dél-Koreában és Japánban.

Tonya Antonucci, a Yahoo! menedzsere elmondta, a társaság reméli, hogy a focirajongók százezrei fognak belépni a 19,95 dolláros díjú online szolgáltatásba a világ legkülönfélébb pontjairól. - Úgy véljük, hogy az esemény iránt világszerte óriási az érdeklődés, és a webes szolgáltatásunk sikeresen ki fogja egészíteni a televíziós közvetítést - mondta a vezető. - A rajongókban határtalan szenvedély él a játék iránt, és reméljük, hogy az online szolgáltatás felhasználóinak száma hatjegyű lesz.

A FIFAworldcup.com weboldal sikerét az is megalapozhatja, hogy Dél-Koreában és Japánban jelentős időeltérés van mind Európához, mind Amerikához képest, amely az internetes technológiákkal könnyebben áthidalható, mint a televízióval.

A szolgáltatás a következőket ígéri:

Minden mérkőzésről 4 perces video-összefoglaló, amely annak végétől számított 3 órán belül elkészül.

Hatnyelvű kommentár (angol, francia, japán, koreai, spanyol, és német).

Szöveges összefoglalók, képek a legérdekesebb pillanatokról.

Exkluzív képernyővédők, videókkal színesített történeti áttekintés a legutóbbi 10 foci-vb-ről

"Ez egy rendkívül fontos megállapodás, amely új kort nyit a kommunikációban, és tovább bővíti a futballrajongók által elérhető lehetőségek skáláját a képességgel, hogy a világ bármely pontjáról kövessék az eseményeket" - mondta Sepp Blatter, a FIFA elnöke. "Külön örülök, hogy mindez a felek teljes mértékű összefogásával valósult meg, a televíziós közvetítőpartnerek szerepének tiszteletben tartásával."

Kulcsszavak: website sport

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09