A Munkáspárt a MATÁV lépése ellen

Szalay Dániel, 2002. május 3. 18:47
Lassan-lassan a pártok is reagálni kezdenek a MATÁV lépése miatt. Elsőként a Munkáspárt alelnöke emelte fel szavát a távközlési cég lépése ellen, de az MSZP is hasonló levelet fogalmazott meg.
Az euroASTRA Internet Magazin szerkesztője, Pósvári Sándor május 1. alkalmából ellátogatott a baloldali radikálisok városligeti sátrához, ahol Vajnai Attila, a párt alelnöke nyilatkozott a weblap gazdájának a MATÁV bejelentéséről is. Vajnai Attila többek között így fogalmazott:

"A Munkáspárt és személy szerint az én véleményem szerint a Matáv kihasználta a kormányváltás miatti bizonytalan politikai helyzetet, s meglépte azt, amitől sokan, régóta féltek. Természetesen elítéljük az ilyen és ehhez hasonló akciókat, ugyanakkor nem elsősorban a monopóliumokat hibáztatjuk, hanem az Államot. Ugyanis az állam felelőssége az, hogy olyan körülményeket teremtsen, amiben ez a helyzet nem alakulhat ki. A Munkáspárt véleménye szerint egy államilag garantált havi átalánydíjon, a mindenkori minimálbér 5 %-ért kellene hogy internetet használhasson mindenki, havonta korlátlan óraszámban."

További részletek a www.euroastra.com címen lévő interjúban.

Kulcsszavak: jog Matáv politika ISP =150

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50