Vodafone: jelentősen növekedő ügyfélszám itthon és külföldön

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 2. 18:08
A Vodafone közzétette a negyedév, illetve a 2002. március 31-én záruló üzleti év legfontosabb teljesítménymutatóit. Az ügyfelek számának növekedése ebben az évben meghaladta a 20 százalékot. A főbb indikátorok a következők:
Jelentősen növekedett a Vodafone csoport ügyfélszáma (22%) az év folyamán: több mint 101,1 millióra gyarapodott, az elmúlt negyedévben 1,3 millió új ügyfél csatlakozott. Az elmúlt negyedévben és a 2002. márciusában záruló pénzügyi évben a már stabilizálódott egy ügyfélre jutó árbevételi szintet („ARPU”) sikerült megtartani a legfontosabb európai piacokon. A Vodafone csoportnál a márciusi szolgáltatási bevételek már több mint 13 százaléka az adatforgalomból származik, ami éves szinten több mint 11 százalékot jelent. Ez a tavaly márciusi értékhez képest 4 százalékos növekedést jelent, éves szinten pedig 3%-os az emelkedés.

A magyarországi mobilosok gyarapodásának átlagát kétszeresen meghaladó mértékben, 18 százalékkal nőtt itthon a Vodafone ügyfeleinek száma az elmúlt negyedévben. A magyarországi Vodafone ügyfélszáma az első negyedév végén 561 641. Magyarországon az előre fizető (prepaid) ügyfelek, akik az új előfizetők 90%-át teszik ki, ARPU-ja 8 százalékkal nőtt.

Itthon az ügyfélszám-növekedés dinamikája megmaradt, miközben a nemzetközi tapasztalatokból okulva a magasabb költésű és lojális ügyfelek megszerzésére terelődött a hangsúly. Ennek a stratégiának köszönhetően a magyarországi prepaid ügyfelek aktivitása 7 százalékkal nőtt az elmúlt év azonos időszakához képest, ami a nemzetközi mezőny élvonalába helyezi a Vodafone Magyarországot.

A Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Vitai Attila hozzátette: „Negyedévről negyedévre folyamatosan növeljük piaci részesedésünket, ez a tendencia állandónak mutatkozik. Ügyfeleink azért választanak bennünket, mert vonzónak találják tarifáinkat, szolgáltatásainkat és az erős márkanevet.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50