Konferencia a digitális televíziózásról

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 3. 19:51
Az Antenna Hungária Rt. és Budapesti Kommunikációs Főiskola (BKF) 2002. május 3-án és 4-én közös tudományos konferenciát tart "Globalizáció - Média - Konvergencia" és "Digitális televíziózás" címmel.
A 2002. május 3-4-én megrendezésre kerülő konferencia a nemrég alakult Budapesti Kommunikációs Főiskola életének első tudományos fóruma, amelyet közösen szervez az Antenna Hungária Rt.-vel, a DVB-T (digitális földfelszíni televíziós műsorszórás) megismertetése érdekében. A konferencia fő témakörei a kommunikáció világméretű tendenciái, a média egységesülése, valamint a digitális televíziózás szociológiai és médiapolitikai kérdései.

Az Antenna Hungária Rt., a digitális televíziózás (DVB-T projekt) megvalósításának magyarországi úttörője, valamint a Budapesti Kommunikációs Főiskola a közös munka célját abban határozta meg, hogy begyűjtse, elemezze és bemutassa a DVB-T projekttel kapcsolatos külföldi piac- és társadalomkutatási tapasztalatokat, és ennek nyomán kidolgozza a magyar viszonyokat figyelembe vevő stratégiát.

E kétnapos konferencia teret ad a meghatározó magyarországi tudományos, szellemi és oktatási műhelyek közötti rendszeres kommunikációnak, és lehetőséget teremt a vélemények publikálására, megvitatására. A neves hazai szakemberek mellett két külföldi előadó is megosztja tapasztalatait velünk a konferencián, a finn Petri Martikainen az interaktív digitális televízió nézőiről és használóiról, míg Wil Corbin az USA-ból a médiakonvergenciáról tart ismertetőt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50