Az IBM szállítja a Viacom digitális rendszereit

Tóth Kristóf, 2002. május 7. 05:32
A médiaóriás Viacom szövetséget kötött a "Kék Óriás"-nak is nevezett IBM-mel, amelynek keretében a társaság az IBM-et bízza meg digitális technológiai infrastruktúrájának kiépítésével.
A társaságok által hétfőn bejelentett, hét évre szóló megállapodás szerint az IBM technológiai és konzultációs szolgáltatásokat fog nyújtani a Viacom amerikai leányvállalatainak, beleértve többek között az MTV Networks-t, a Showtime Networks-t, a Paramount Pictures-t, és a CBS-t is. A megállapodás anyagi részleteit egyik fél sem kívánta nyilvánosságra hozni.

A Viacommal kötött megegyezés kiemeli az IBM egyre növekvő szerepét a digitális szórakoztatóipari megoldások konzultációs és technikai támogatási területén. A piac ezen szegmensét az IBM mellett egyébként olyan más óriások is kiszemelték, mint például a Microsoft. Az IBM-nek ezidáig az AOL Time Warner-féle CNN-nel volt hasonló kapcsolata, amelynek multimédia rendszereit a társaság a japán Sony-val közösen menedzseli.

"Ez több, mint egy újabb lépcsőfok a digitális szórakoztatóipari szolgáltatási rendszerekben; ez egy óriási, stratégiai előrelépés" - mondta Richard Doherty, a The Envisioneering Group piackutató cég elemzője. A szakember szerint az IBM elsősorban megoldásainak közismert megbízhatósága és biztonsága miatt tudta elnyerni a szerződést olyan riválisok előtt, mint például a szoftveróriás Microsoft.

A Viacom számára a megállapodás lehetővé teszi, hogy a társaság sokkal hatékonyabban és könnyebben menedzselje programjait és hirdetéseit, amelyeket a társaság a földi és műholdas sugárzású, illetve kábel- és internet-alapú hálózatain terjeszt. A médiaóriás műsorai ugyanis egyre inkább digitálissá válnak, ami elengedhetetlenné teszi egy biztonságos és megbízható digitális rendszer kiépítését.

Kulcsszavak: IBM +céginfo Viacom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05