BUX után itt a STUX!

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 7. 12:17
Konta Barbara az élen a SztárTőzsde első hetének zárásakor. Izgalmas hetet tudhatnak maguk mögött a www.sztartozsde.hu játékosai.
Az első hétre meghirdetett jegyzés minden várakozást felülmúlt, és már első nap elfogyott mind a fél millió darab Bajor Imre részvény. Bajor művész úr ezzel a „kicsi huszáros” vágással azonnal az első helyre ugrott a 160 legismertebb és legnépszerűbb közéleti személyiség népszerűségi versengésében. Nem maradt olyan magyar sztár, akinek a részvényéből ne jegyeztek volna a játékosok legalább 1 darab részvényt, bár ez nem is csoda, hiszen már az első héten több mint 52 millió részvény talált gazdára a kereskedni vágyó játékosok között.

Az első héten azonban nemcsak jegyezni lehetett, hanem akiknek a részvényéből elfogyott a vételre kibocsátott 500.000 darab, azoknál a tényleges tőzsdei kereskedés is beindulhatott. Az első a már említett Bajor Imre volt, majd szorosan a nyomában már másnap elkezdődött Gálvölgyi János, Konta Barbara és Fábry Sándor részvényeinek adás-vétele is. Az első héten bekerült a SztárTőzsdére a még mindig népszerű Kovács (KoKo) István, valamint a Találkozások egyik műsorvezetője, Barta Sylvia is. A hét végéhez közeledve a Heti Hetes további sztárjai is erősödni kezdtek, így Jáksó, Havas és Verebes is megjelent a tőzsdén.

Az első hét kereskedésének összefoglalása röviden a következő lehetne: Bajor és Gálvölgyi párbajával indult a hét, majd a szombat közeledtével beindultak a „humor nagyágyúi”. Azonban mindenkit állva hagyott a Barátok Közt bombázó Hoffer Esztere (Konta Barbara), aki már a harmadik napon átvette a legnépszerűbb sztárnak dukáló legmagasabb árfolyamot, és vasárnap estig sem tudták ebből az előkelő pozícióból letaszítani. napi 2-300 forintos emelkedéssel immár 2000 forint felett cserélnek gazdát a részvényei.

A vasárnap esti rangsor második helyén továbbra is Bajor Imre szerepel, de szorosan a nyomában – közel azonosan 1820 forintos árfolyamon – üldözi őt Gálvölgyi és Fábry. KoKo és Havas között is találunk közel 100 forint különbséget, azonban ez az elkövetkező napokban még sokat változhat. Az első héten a kereskedés volumene meghaladta az egy milliárd forintot, míg a SztárTőzsde összesített indexe - a STUX - 1273 pontonon zárt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50