Új adatmentési szolgáltatást jelentett be az IBM

Tóth Kristóf, 2002. május 8. 22:06
A társaság szerdán bejelentette, hogy hamarosan egy olyan új szolgáltatást kíván bevezetni, amely lehetővé teszi a vállalati számítógépes rendszerek gyors helyreállítását egy esetleges adatvesztés esetén.
Az IBM az új adatmentési szolgáltatással, amely nemcsak az adatokat tárolja el, de még alkalmazások aktuális információit is, elsősorban a pénzügyi szolgáltatásokkal, kereskedelemmel, illetve szállítással foglalkozó társaságokat célozza, mondta Roger Schwanhausser, az IBM Global Services adattárolási szolgáltatásokkal foglalkozó igazgatója. Az IBM a kezdeményezés keretében konzultál az egyes társaságokkal, és kiértékeli jelenlegi katasztrófa-megelőző rendszereiket.

Mint Schwanhausser elmondta, a tavaly szeptember 11-ei terrortámadás-sorozatot követően a társaságok fokozott figyelmet kezdtek szánni az esetlegesen bekövetkező katasztrófák hatásainak minimalizálására. - A közelmúlt eseményei kiemelték az adatok biztonsági mentésének fontosságát, de mindez nem elég, mivel amennyiben az adott társaság által használt alkalmazások nem futnak, a társaság nem tudja végezni tevékenységét - mondta az IBM-vezető. A különféle adatmentési megoldások a közelmúltban előtérbe kerültek, különösképpen azon társaságok körében, amelyek az interneten keresztül is folytatnak különféle tevékenységeket. Az eBay például dollármilliókat költött egy hatékony backup (biztonsági adatmentő) megoldásra, miután rendszere a közelmúltban több alkalommal is órákon keresztül elérhetetlen volt az ügyfelek számára.

Az IBM új megoldása Windows, AIX, Solaris, és Unix operációs rendszerek alatt lesz elérhető, mondta Schwanhausser, aki az esetleges Linux támogatásról nem tett említést. A szolgáltatás segítségével a társaságok a jelenlegi, akár 48 óráról kevesebb, mint 20 percre csökkenthetik a rendszer újbóli üzembe helyezéséhez szükséges időt, tette hozzá a vezető. Az IBM megoldásának kiépítése a nagyvállalatoknál fél évet vesz igénybe, a költségek pedig tízmilliós nagyságrendűek lehetnek, közölte Schwanhausser.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50