GVH előtt az IDG

Kovács Attila, 2002. május 9. 06:24
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt eljárást indított a PC World számítástechnikai havi lapot kiadó IDG Magyarország Kft. ellen, miután tudomására jutott, hogy nevezett időszaki kiadvány a 2001. novemberi számában megjelent előfizetési akció felhívása jogsértésre alkalmas lehetett.
Nevezetesen az előfizetők számára kínált ajándékcsomag 1 éves ingyenes internet-előfizetést, vírusirtót és tűzfalat tartalmazott, ám számos jelentkező igényét nem tudták teljes mértékben kielégíteni. Így már a 2001. decemberi lapszámban elismerték, hogy hibát követtek el, amikor nem közölték hirdetésükben, hogy az ajándékakció „a készlet erejéig” tart. A decemberi számban meghirdetett új akció már nem tartalmazta az internet előfizetést.

A GVH versenytanácsa május 8-án megtartott tárgyalásán megállapította, hogy az előfizetési felhívás az előfizetéshez kapcsolódó ajándékokról téves állítást tartalmazott, mert minden jelentkező nem részesült a novemberi számban ígért ingyenes internet-előfizetésben. Így a kft. a jogsértést elkövette, tekintettel azonban a jogsértés rövid időtartamára, az IDG hibát beismerő és orvosolni igyekvő magatartására, továbbá arra, hogy az előfizetők annyiban jártak rosszul, hogy nagyobb ajándék helyett kisebbet kaptak az előfizetés fejében, a versenytanács a bírság kiszabásától eltekintett.

Kulcsszavak: GVH jog IDG-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50