„Én és az internet” – grafikai és irodalmi pályázat diákoknak

Szalay Dániel, 2002. május 10. 18:42
Két multimédiás internetes számítógép a HUMANSofttól, 100 hónap internet-előfizetés a TvNetWorktől, számítógépes modemek a SCI-Modemtől, valamint a Prím Kiadó és az Árkád Örs vezér téri üzletház ajándékcsomagjai várják a budapesti diákokat, akik „Én és az internet” címmel beküldik grafikai vagy irodalmi alkotásukat a magyar.net alapítvány pályázatára.
A magyar.net alapítvány 2001-ben, magyar magánszemélyek által alapított közhasznú alapítvány. Alapító okirata szerint célja az internet megismerését, felhasználását és a társadalom minél szélesebb körében való elterjedését, valamint a távoktatás és távmunka meghonosítását célzó kezdeményezések támogatása. A most kiírt pályázat az első akciója az alapítványnak, amelyet az ősz folyamán további, más-más régiót, illetve csoportot támogató pályázatok követnek majd.

A pályázaton 10-14 éves diákok vehetnek részt, feladatuk, hogy „Én és az internet” címmel grafikai vagy irodalmi alkotásokat hozzanak létre és küldjenek be az alapítvány címére. Az alkotásokat szakértőkből és a támogató cégek képviselőiből álló zsűri bírálja el, majd az Árkád Üzletházban és az interneten megrendezett kiállításon kerülnek bemutatásra. Sőt, a Prím Kiadó elnöke, Vértes János ígérete szerint az arra érdemes irodalmi alkotások akár nyomtatásban is megjelenhetnek.

„Szerencsére egyre többen értik meg: az internet elterjedése gazdasági és kulturális szempontból egyaránt nélkülözhetetlen az ország fejlődéséhez. Nagyon örülünk, hogy már az első akcióra ilyen szép számmal csatlakoztak a támogatók. Ezúton is köszönöm a HUMANSoft, a TvNetWork, a SCI-Modem, a Prím Kiadó, az Árkád Üzletház támogatását, valamint a KHP szervezési munkáját” – mondta Szalay Attila, az alapítvány alapítója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05