Xbox: Amerikában csökken az ára

Tóth Kristóf, 2002. május 11. 19:25
Különböző források szerint a nagyobb amerikai kereskedések már javában arra készülnek, hogy napokon belül bejelentik a Microsoft első játékkonzoljának, az Xboxnak az árcsökkentését.
Szakértők szerint az Xbox már igencsak rászorul egy kiadós árcsökkentésre, ugyanis a Microsoft a nyár közeledtével csak ily módon tarthatja fenn az érdeklődést a konzol iránt, melynek fogadtatása egyébként a világ szinte minden régiójában különböző volt. A Microsoft sokak szerint május 20-án, a Los Angelesben megrendezendő Electronic Entertainment Expo (E3) első estéjén jelenti majd be az Xbox árcsökkentését, mely bejelentésre ennél megfelelőbb helyszínt és időpontot a cég keresve sem találhat. Mint ismeretes, az E3 az elektronikus játékipar egyik legrangosabb eseménye, melyen minden, magára valamit is adó cég képviseltetni szokta magát.

A Microsoft a tavalyi év végén, egészen pontosan november 15-én mutatta be az Xboxot, melyből azóta idén március végéig mintegy kétmillió darabot adtak el az Egyesült Államokban. Amerikában tehát mindenképpen sikeresnek mondható a Microsoft-féle játékkonzol debütálása, a helyzet Japánban és Európában azonban korántsem ilyen kedvező, hiszen ezen piacokon nagyon komoly erőkkel van jelen a Sony sikeres játékkonzolja, a PlayStation 2, melynek következtében a Microsoft a világ ezen régiójában nem tudta teljes mértékben teljesíteni az Xboxszal kapcsolatos terveit. A Microsoft egyébként nagyon helyesen időben felismerte, hogy az Xbox ezen régiókban nem teljesít túl jól, éppen ezért a konzol árát Európában és Ausztráliában már a debütálást követő hatodik héten több mint 38 százalékkal csökkentette.

Visszatérve az amerikai piacra, a Microsoft játékkonzoljának ezen a piacon elsősorban azzal a Nintendo-féle GameCube-bal kell megküzdenie, mely az Xbox debütálását követően három nappal később jelent meg, valamint azzal a Sony-féle PlayStation 2-vel kell felvennie a harcot, mely 2000 novemberében debütált a piacon, és amelyből az Egyesült Államokban eddig mintegy 11 millió, világszinten pedig több mint 30 millió darabot adtak el. A Nintendo GameCube egyébként 199 dollárba, a Sony PlayStation 2 pedig 299 dollárba kerül.

Kulcsszavak: konzol Microsoft Xbox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09