A Nintendo online tervei

Tóth Kristóf, 2002. május 14. 21:46
A japán Nintendo hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy a társaság be kíván lépni az internetes online játékok piacára. A lépéssel a harmadik nagy játékkonzolgyártó is online-ná vált.
A társaság vezetői korábban úgy vélték, csak akkor érdemes belépni az online játékok szegmensébe, ha azok piaca már valóban ígéretesnek és nyereségesnek tűnik.

A Nintendo hétfőn bejelentette, hogy broadband (szélessávú) hálózati adaptert, illetve modemet dob piacra a GameCube játékkonzolhoz. A két eszköz egyaránt 35 dollárért lesz megvásárolható.

A GameCube online képességeit kihasználó első két játék a Sega-féle Phantasy Star Online I-II lesz. A Fantasy Star Online első és második részének GameCube verziója ősszel jelenik meg, és gyakorlatilag bármely internetszolgáltató hozzáférésén keresztül játszható lesz.

A Nintendo elmondása szerint a társaság nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a közeljövőben minél több online játék jelenhessen meg a GameCube játékkonzolhoz. A gyártó a cél elérése érdekében szorosan együttműködik a játékkiadókkal, a várható eredmények tekintetében azonban még mindig meglehetősen visszafogott.

George Harrison, a Nintendo America helyettes marketingigazgatója elmondta, hogy a társaság nyílt hozzáállása lehetővé teszi, hogy a játékkiadók sokféle (előfizetéses, ingyenes) online játékmodellt kipróbáljanak. "Úgy véljük, ez egy igen érdekes piac. Az is igaz azonban, hogy a közeljövőben ez a piac meglehetősen kicsi fog maradni... és még ki kell dolgozni azt a stratégiát, amellyel jövedelmezővé tehető. Úgy állunk hozzá a kérdéshez, hogy minél inkább megkönnyítsük a kiadók dolgát, amelyek így könnyebben kidolgozhatják a leginkább életképes startégiát."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50