Bankkártyacsalások ellen: piacon az Aristion új generációja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 17. 17:51
A Europay és a MasterCard piacra dobták az Aristion új generációját. A bankkártyacsalások megakadályozását szolgáló terméket május 16-án mutatták be a "bankkártyacsalások konferencián", Dublinban. Itt láthattuk elsőként az új, hálózatra köthető csalásjelző kiegészítőt, a Communicatort. Ez a modul lehetővé teszi, hogy a kártyacsalásról szóló SMS vagy e-mail riasztás egyenesen a nyomozókhoz vagy a kártyabirtokoshoz fusson be.
"A kártyabirtokosok most közvetlenül is bekapcsolódhatnak a csalások elleni küzdelembe" - magyarázta François Adant, a Europay International kockázatmegelőzési szolgáltatások vezetője. "A vásárlások SMS-en történő igazolása hathatós segítségnek bizonyulhat. Például, ha ön mint kártyabirtokos arról kap értesítést, hogy gyémántgyűrűt vásárolt és kártyával fizetett – de ön éppen több ezer kilométerre van a vásárlás helyétől, a csalás nyilvánvaló, az ellenlépések azonnal megtörténhetnek. A riasztórendszer gyorsasága és egyszerűsége teszi a modult ideálissá, különösen mivel olyan könnyű csatlakoztatni és használni."

Az Aristion új generációját már használják az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Oroszországban és Bulgáriában is.

Az Aristion egy PC szoftver alapú megoldás. Mivel képes korlátlan számú szabály osztályokba sorolásával hatékony keresési kategóriákat felállítani, és ezáltal rávilágítani a tipikus sémákra, nagy segítséget nyújt a bankok kártyacsalással foglalkozó elemzői számára, hogy a legtöbbet hozzák ki a szabály alapú technológiából. Például nyomon lehet követni, hogy ugyanaz a kereskedő ugyanazt a kártyát öt percen belül másodszor húzza le, vagy be lehet azonosítani azt a kártyát, amelyet nagyon rövid időn belül két különböző országban lévő boltban használtak.

Az Aristion segítségével a felhasználó képes bármilyen forrásból érkező adat feldolgozására és figyelni a következőket:

Bármilyen tranzakciós vagy törzsállományú (kártyabirtokosról vagy kereskedőről szóló információ) adat.

Minden márka, a versenytársak is.

Elfogadói és kibocsátói üzletág.

Mágnescsíkról, chipről vagy e-kereskedelmi környezetből származó adatok.

A bankkártya csalások minden típusa.

Hitel és betéti termékek.

Az Aristion modulusos (modular) rendszerű. A termék második generációját, kezdő csomagként kiegészítő hálózati csatlakozó tartozékokkal árulják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50