A Borland megjelenik a 2,5/3G vezetéknélküli alkalmazásokban

Kollár Csaba, 2002. május 22. 20:38
A Borland Software Corporation ma jelentette be, hogy C++ technológiájának egyik támogatott iránya a mobil eszközök felé vezet, különösen olyan mobilkommunikációs alkalmazások fejlesztését tartja fontosnak a cég, melyek a 2,5 és a 3G hálózatokon, a PDA-kon Symbian operációs rendszer alatt futnak.
Az előzményekről: a Borland JBuilder MobileSet 2.0 2001 januárjában jelent meg, a Borland C++ technológiájának a hírnökeként, mely arra hivatott, hogy a mobilalkalmazások fejlesztését támogassa. A Borland éves konferenciáján a bejelentést a meghívott cégek képviselői örömmel fogadták. Jouko Hayrynen a Nokia globális fejlesztési programjának elnökhelyettese így nyilatkozott: “üdvözöljük a Borland C++ és Java támogatását. A mobilkommunikációs piac szoftver és hardveroldala gyorsan fejlődik, és a Borland C++ mobileszközökre optimalizált technológiája a fejlesztők millióinak kínál gyors és hathatós támogatást az új alkalmazások fejlesztéséhez.”

A Borland gyors alkalmazások fejlesztéséért felelős elnökhelyettese Simon Thornhill a következőket mondta: “a Symbian OS-t már eddig is számos mobiltelefon-gyártó választotta operációs rendszeréül. A Borland erre az operációs rendszerre tervezett olyan C++ megoldásokat – mint pl.: a Borland JBuilder MobileSet-je – amelyik a fejlesztőknek nagy szabadságot ad, hogy C++, illetve Java környezetre fejlesszenek mobilalkalmazásokat.”

Kulcsszavak: Borland UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05