Microsoft Gold Certified partneri minősítést kapott a Montana Rt.

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 27. 11:09
A Montana Rt. a közelmúltban elnyerte a Microsoft Gold Certified Partner for Collaborative Solutions minősítést, mely egyedülálló a hazai informatikai vállalatok között. A minősítés megszerzésének előfeltétele volt, hogy a Montana a magasabb szintű technikai felkészültség mellett megfelelő felhasználói referenciákkal is rendelkezzen.
A cél érdekében megemlített referenciák a következők voltak:

Igazságügyi Minisztérium A Montana Rt. az Igazságügyi Minisztériumban bevezette az Exchange 2000 rendszert, és létrehozta a kétirányú összekapcsolódást a minisztérium Exchange 2000 felhasználói és az államigazgatás többi, x.400 levelezőrendszeren dolgozó felhasználói között (vagyis az Exchange felhasználók levelet tudnak küldeni a kormányzati x.400 felhasználóknak, illetve a nekik az x.400 rendszerből küldött leveleket az Exchange Serveren keresztül fogadhatják). A projekt során a kormányzati levelező rendszer x.500 alapú címtárában szereplő címeket az Exchange Server címtárából is elérhetővé kellett tenni (az Outlookból ugyan eddig is tudtak x.400 címre levelet küldeni, de a címet manuális úton lehetett csak beírni, és nem lehetett a címtárból kiválasztani). E feladatot a Montana Rt. az LDAP címtár protokoll felhasználásával egy szerveroldali szinkronizációs komponensen keresztül oldotta meg. Így a teljes kormányzati címjegyzék közvetlenül elérhető az Outlook felhasználók számára.

Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága A Montana Rt. a VPOP-nál megbízást kapott iratkezelési feladatok megoldására és levelezőrendszer bevezetésére 50 felhasználó részére. A megoldást a Montana saját fejlesztésű MonDoc csoportmunka-támogató rendszer iratkezelő modulja jelenti, amely az avval párhuzamosan bevezetendő Microsoft Exchange alapú levelező- és csoportmunka-támogató rendszerre épül. A fejlesztés célja, az addigi papírhalmaz gyártó iktatási folyamat kiváltása egy elektronikus iktatási rendszer telepítésével.

Bross Holding Rt. A fejlesztés célja a Bross megbízóinak és ügyfeleinek kiszolgálására szánt, callcenter-tamogatott, központi titkársági funkciókat ellátó integrált szolgáltató rendszer kiépítése. A BT a MonDoc integrált irodai és csoportmunka-rendszert választotta e célra.

"Büszkék vagyunk a megszerzett minősítésre, hiszen ezáltal immár a Microsoft hivatalosan is elismeri saját fejlesztésű termékeinket, és sokkal kedvezőbb feltételekkel biztosítja a széles körű, és legújabb technológiákat felvonultató támogatásokat illetve megoldásokat a Montana számára. Ezek révén ügyfeleink kiszolgálása még hatékonyabban valósulhat meg mind a hazai, mind a nemzetközi piacon" – jelentette ki Vadász Pál, a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója.

A Microsoft Gold Certified Partner program

A Microsoft által nyújtott program keretén belül kétféle, a Microsoft Certified Partner, valamint a magasabb szintű Microsoft Gold Certified Partner minősítés szerezhető meg, különböző alkategóriákban. A program keretén belül tevékenykedő partnerek olyan független vállalatok, cégek, szervezetek, melyek profilja elsősorban a vezető számítástechnikai technológiákkal kapcsolatos üzleti tevékenységekre irányul.

A MGCP for Collaborative Solutions cím elnyeréséhez nélkülözhetetlen legalább 4 olyan kolléga, aki rendelkezik a Microsoft Certified Professional minősítéssel, kettő közülük MCSD vagy MCSEs (Windows 2000), MCSDs, vagy MCDBA kvalifikációval. Ezen elvárásokat bőven túlteljesítve a Montana Rt. szakemberei közül négyen MCDBA, nyolcan MCSE és 13-an MCSD minősítéssel rendelkeznek, s összesen 27 montanás rendelkezik MCP minősítéssel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09