Informatikai bizottság: ügyrend, munkaterv és albizottságok

Kovács Attila, 2002. június 7. 16:33
Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának június 7-én megtartott ülésén elfogadták a bizottság ügyrendjét, kialakították az első félévi (a még hátralévő másfél hónapra vonatkozó) munkatervet, továbbá határoztak arról, hogy paritásos alapon létrehoznak két albizottságot (ellenőrzési és EU-integrációs albizottság).
A munkatervben szerepel többek között az NHIT tevékenységéről és a hírközlési törvény módosításáról szóló önálló indítványok tárgyalása, a személyes adatok védelmével kapcsolatos vitatéma tárgyalása, a Nemzeti Információs Társadalom Stratégia országos határozatként történő előkészítése, az EU-hoz való csatlakozással összefüggő feladatok és a Kormány ez irányú tevékenységének a figyelemmel kísérése. A bizottság kihelyezett ülést tervez tartani az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban, valamint az internetrendőrség működésének megtekintése az ORFK-n. A bizottság várhatóan meghallgatja a BSA-t és a Szerzői Jogvédő Hivatalt is, továbbá foglalkozni kíván a fogyasztóvédelem jelenlegi helyzetével.

A 11 fős informatikai és távközlési bizottság összetétele a következő: az MSZP részéről Márfai Péter (alelnök), Molnár Gyula (alelnök), Lénárt László, Simon Gábor, Török Zsolt; a Fidesz részéről Rogán Antal (elnök), Erdész Zoltán, Szabó István, Szalay Annamária; az SZDSZ részéről Mécs Imre; az MDF részéről Pettkó András.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50