Sybase-MKGI keretszerződés adatbázis-kezelő eszközökre

MTI Sajtóadatbank, 2002. június 10. 07:39
A Sybase Magyarország Kft. keretmegállapodást kötött a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával (MKGI), amely alapján a szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégnek az év végéig lehetőségük nyílik adatbázis-kezelő eszközök és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások szállítására.
Koller György a kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a keretmegállapodás a kormányzati terület 1.200 intézménye számára biztosít egyszerűsített beszerzési ügymenetet a Sybase termékeire, szolgáltatásaira, amelyeket a cég minősített alvállalkozókkal közösen bocsát rendelkezésre.

A főleg kincstári, önkormányzati intézmények számára kínált lehetőség nem kész megoldások közbeszerzés nélküli igénylését, hanem alapeszközök értékesítését jelenti - mutatott rá az ügyvezető igazgató. Koller György a szerződés értékét nem tudta megbecsülni, ám annyit elárult, hogy az jelentősen hozzájárul az ez évre tervezett 200-300 millió forintos forgalombővülésükhöz.

A 10 millió forint törzstőkével létrehozott cég tavaly mintegy 300 millió forint árbevételt ért el, ami az idén 500-600 millió forintra nőhet. A forgalom túlnyomó hányada az államigazgatási eladásokon kívül a pénzügyi szektor bővülő megrendeléseiből várható. A cég ezen kívül szállít telekommunikációs, kereskedelmi, egészségügyi megoldásokat is. A Sybase Magyarország többségi tulajdonosán, az Axis Kft.-n kívül tulajdonrésszel rendelkezik több magánszemély.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50