Problémás az IKB 250 milliós PR-költsége

forrás: Magyar Hírlap online forrás: Magyar Hírlap online, 2002. június 11. 12:42
Kovács Kálmán informatikai miniszter a Magyar Hírlap információja szerint külön is szóba hozta a leköszönő kancelláriaminiszternek a Fellegi Tamás vezette EuroAtlantic Rt. 250 millió forintos megbízatását, amelyet már a választási vereséget követően ítéltek meg a cégnek PR-tevékenység elvégzésére.
Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) keretén belül működő programiroda "tevékenységének kibővítése" kapcsán bízták meg 2002. április 23-án - vagyis két nappal a választási vereség után - az Euro Atlantic Kommunikációs és Üzleti Tanácsadó Rt.-t különböző PR-feladatok elvégzésével. A hirdetmény közzététele nélkül indított eljárásban ugyanannak a cégnek ítéltek meg újabb 250 millió forintot, amely már többször nyert el különböző megbízásokat a kormánybiztosságtól.

Kovács Kálmán, az informatikai minisztérium vezetője a Magyar Hírlapnak elmondta, azonnal kimutatást kért az IKB vezetőitől a kormányváltást követő hetek szerződéskötéseiről, kifizetéseiről. Közölte, amennyiben időarányos túlköltekezést, visszaélést tapasztal, Kehi- vizsgálatot kezdeményez. Az új tárca vezetője külön is szóba hozta az EuroAtlantic Rt. 250 milliós megbízatását, mint olyan ügyet, amelyet mindenképpen át fog tekinteni.

Fellegi Tamás, cégvezető a Magyar Hírlapnak sérelmezte, hogy az EuroAtlantic neve az IKB programirodájával kapcsolatban most már sokadszorra kerül terítékre úgy, hogy teljesen törvényesen elnyert tevékenységét csak sugalmazva próbálja a sajtó valamilyen korrupciós színben feltüntetni. Az rt. a közbeszerzésekről szóló törvény alapján lefolytatott eljárás keretei között nyerte el a jogot a programiroda működtetésére, s ez az eljárás jelölte ki az iroda működésének kereteit is. A kommunikációs munkára fordítandó keretösszeg soha nem került az rt. használatába. A cég minden projekt esetében az IKB ellenjegyzésével, a teljesítést követően jutott a munka ellenértékéhez.

Az ügyben a Prim Online megkereste Sík Zoltánt is, amennyiben válaszol kérdésünkre az informatikai kormánybiztos, azt azonnal közzétesszük.

Kulcsszavak: jog IKB +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09