Átadták a Graphisoft Matematika Alapítványának ez évi díjait

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 12. 16:45
Ma délelőtt, miután Magyar Bálint oktatási miniszter megnyitotta a Graphisoft Parkban rendezett díjkiosztó ünnepséget, Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke átnyújtotta a Graphisoft Alapítvány a Matematika Oktatásért idei díjait. A tehetséggondozás terén országszerte kiemelkedő teljesítményért járó elismerésben 7 budapesti és 14 vidéki középiskolai pedagógus részesült.
Az alapítvány célja, hogy támogassa a matematikaoktatás területén kiemelkedő eredményeket elérő tanárokat, és némiképp hozzájáruljon a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ennek megfelelően személyenként 200 000 forinttal jutalmazza az évente megrendezésre kerülő Országos Középiskolai Matematikai Tanulmányi Versenyen és az Arany Dániel Matematika Versenyen jó helyezést elérő diákok tanárait. A két rangos matematika versenyen idén mintegy 52 000 tehetséges fiatal mérte össze tudását.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai: Váncsa István újságíró, publicista, Holics László középiskolai fizika tanár, Apáczai Csere János Gimnázium, a kuratórium elnöke az alapító megbízásából Czéh Eszter, a Graphisoft humánpolitikai igazgatója.

Az öt éve létrehozott alapítvány, melynek pénzeszközeit gyarapítandó Bojár Gábor Széchenyi-díjának közel kétmillió forintos összegét ajánlotta fel, az idei tanévben is ötmillió forintot fordított a kimagasló tanári munka díjazására.

Kulcsszavak: oktatás Graphisoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50