Jön a 100 dolláros Palm kéziszámítógép

Tóth Kristóf, 2002. június 13. 21:03
Eric Benhamou, a Palm ideiglenes vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy a Palm minden lehetséges eszközt be kíván vetni annak érdekében, hogy eladási mutatóin javítani tudjon, így például a cég az ősz folyamán három vadonatúj kéziszámítógépet kíván piacra dobni, melyek közül az egyik rendkívül kedvező áron, várhatóan 100 dollár alatt kerül forgalomba.
Úgy gondolom, hogy a 100 dollár sokak számára nagyon fontos lélektani árhatárt jelent, vagyis a 100 dollárba kerülő vagy annál olcsóbb kéziszámítógépünkkel várhatóan nagy sikereket érünk majd el - nyilatkozta a cég közeljövőbeli terveivel kapcsolatban Benhamou, majd hozzátette, hogy a 100 dolláros árhatár a hordozható zenelejátszók, valamint a DVD-lejátszók piacán már beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Benhamou a napokban megrendezett CIBC World Markets nevezetű kommunikációs konferencián tartott előadásában utalt arra, hogy a Palm egyes modelljeinek ára már az eddigiekben is megközelítette a 100 dolláros árhatárt, azonban ezen low-end kategóriás eszközöket a gyártó eredetileg nem úgy tervezte, hogy ilyen rendkívül nyomott áron fogja forgalmazni, vagyis a nyomott ár ezen eszközök esetében egyszerűen a piaci nyomás eredménye volt. A Palm vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az ősszel debütáló vadonatúj, belépőszintű Palm kéziszámítógépet már a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy később 100 dollár körüli áron kerülhessen forgalomba, mégpedig úgy, hogy az újdonság forgalmazása nyereséges lehessen.

Mint ismeretes, a Palm minden közelmúltbéli nehézség ellenére jelen pillanatban is a világ legnagyobb, kéziszámítógépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cége, mely cég egyébként eddig már több mint 17 millió darab Palm márkajelzéssel eladott eszközt adott el világszerte. A cég vezetősége úgy véli, hogy új modellek bevezetésével folyamatosan fenn kell tartani az érdeklődést a Palm kéziszámítógépek iránt, mely eszközökkel ráadásul új piaci szegmenseket is meg kell célozni. A cég vezérigazgatója a napokban arra is utalt, hogy a közeljövőben szinte az összes Palm kéziszámítógép ára mérséklődni fog, ami nagyrészt az egyre olcsóbbá váló színes kijelzőknek köszönhető, mely kijelzők ráadásul nemcsak olcsóbbak, hanem egyre jobb minőségűek is lesznek.

Kulcsszavak: +fohir Palm pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50