Vatera - fejlesztés, terjeszkedés befektetői segítséggel

MTI Sajtóadatbank, 2002. június 14. 08:26
Az internetes aukciókat bonyolító Vatera a közép-kelet-európai országokban már meglévő piactereinek továbbfejlesztésébe, valamint további regionális terjeszkedésbe kezd, miután két amerikai alap összesen 180 millió forint értékben fektetett a cégbe - közölte Valner Szabolcs, a Vatera Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
Elmondta: a Vatera a világhálón biztosít lehetőséget vállalatok, magánszemélyek számára, hogy különböző termékeiket aukción értékesítsék.

- Az innovatív társaságokra szakosodott kockázati tőkebefektető Esther Dyson, és az iEurope Fund tulajdonszerzése olyan fejlesztéseket tesz lehetővé, amellyel a cég piacvezetővé válhat Cseh-, Lengyel- és Magyarországon, valamint más országokban is megjelenhet - jelezte az ügyvezető igazgató. Hozzátette: a tőkebevonás az elmúlt egy évet tekintve egyedülálló a régióban, hiszen kizárólag internettel foglalkozó cégbe a Vaterán kívül nem fektettek be.

Valner Szabolcs kifejtette: a társaság Csehországban a látogatottság szempontjából már piacvezető, és Magyarországon és Lengyelországban is azzá válik reményeik szerint. A szakember a magyar fogyasztók közötti internetes aukciós piac nagyságát az idén egymilliárd forintra becsüli, ami várakozásai szerint jövőre a többszörösére nő. Megjegyezte, hogy ez a szám nem tartalmazza a fogyasztók közötti internetes aukció mellett létező, cégek közötti piac forgalmát.

Az ügyvezető igazgató a 2000-ben alapított magyarországi cég árbevételéről, eredményeiről nem kívánt szólni, azt viszont elárulta, hogy az idei év végére nullszaldóra, jövőre pedig már nyereségre számítanak.

A társaság főleg elektronikai cikkek és gyűjtői termékek aukcióját bonyolítja le úgy, hogy a cégek által kínált termékek árából 5-10 százalék jutalékot számol fel. A magánszemélyek közötti kereskedelem után jelenleg még nem számol fel jutalékot a vállalat.

A három országban külön működő Vatera leányvállalatok tulajdonosa hivatalosan az adózási megfontolásokból Hollandiában bejegyzett Vieh Holding BV.

- A cégek felett a menedzsment, valamint a két új befektető rendelkezik, az utóbbiak a tőkebefektetéssel 25 százalék feletti tulajdonrészhez jutottak - fűzte hozzá Valner Szabolcs.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50